Pots de Crème - ყავის მუსი

Approved by Natia Jinjolava


250 გრ ნაკლებადცხიმიანი ნაღები, 2 ხმელი წითელი (ნაკლებადმწარე) წიწაკა ფანტელებად დატეხილი, 125 გრ შავი შოკოლადი წვრილად დაჭრილი, 2 ს/კ შაქარი,მწიკვი მარილი, 6 მსხვილი კვერცხის გული, 1 ½ ს/კ ვანილის ექსტრაქტი, 1 ჩ/კ ხსნადი ყავა, მდუღარე წყალი, ცოტა შაქრის პუდრასთან ერთად ათქვეფილი ნაღები და მოხარშული შესქელებული რძე მოსართავად

გავახუროთ ღუმელი 160°C-მდე. პატარა სქელძირიან ქვაბში ნაღები დუღილამდე მივიყვანოთ, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავყაროთ წიწაკი ფანტელები, დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ 45 წუთი. გადავწუროთ და წიწაკის ფანტელები გადავყაროთ. საშუალო ზომის ქვაბში მოვათავსოთ დაჭრილი შოკოლადი და ½ ჭ გადაწურული ნაღები და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე. ვურიოთ სანამ შოკოლადი არ გადნება. დავუმატოთ მარილი და შაქარი. გადავურიოთ დარჩენილი გადაწურული ნაღებიც და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ცოტა ხანი კიდევ გავაჩეროთ (ანამ ნაღები არ შეთბება).
საშუალო ჯამში მიქერით ავთქვიფოთ კვერცხის გულები კრემის კონსისტენციამდე. მიქსერი დაბალ იჩქარეზე გადავიყვანოთ და ძალიან წვრილ ნაკადად ჩავათქვიფოთ გამდნარი შოკოლადის ერთი მეოთხედი ვანილთან და ყავასთან ერთად. კვერცხიანი შოკოლადი დავუმატოთ ნაღებიან შოკოლადს და ქვაბი ისევ დაბალ ცეცხლზე დავაბრუნოთ დაახლოებით 3 წუთით. თან ვურიოთ.
მაღალბორტიან საცხობ ფირფიტაზე 4ცალი 100 გრამიანი ფაიფურის ან კერამიკის რამეკინი ან ფინჯანი მოვათავსოთ და ჩავასხათ შოკოლადის კრემი. საცხობ ფირფიტაში ჩავასხათ მდუღარე წყალი ისე, რომ კრემიან ფინჯნებს შუამდე მიწვდეს, ზემოდან ალუმინის ფოლგის ნაჭერი გადავაფაროთ და ფრთხილად შევდგათ ღუმელში (წყალი კრემში არ უნდა ჩავიდეს!). ვაცხოთ 25 წუთი (კრემი უნდა შედედდეს და კიდეებში მუქი კანტი გაიკეთოს). გადავხადოთ ალუმინის ფოლგა და გავაგრილოთ წყლიან ფორფიტაში. მერე შევდგათ მაცივარში 3-4 საათით. მივირთვათ ათქვეფილ ნაღებთან და მოხარშულ შესქელებულ რძესთან ერთად.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment