28.12.13
გოზინაყის ალტერნატივა - ფსტის კაკლის ხრაშუნა
Approved by
ფსტის კაკლის მარილიანი
ხრაშუნა (ბრიტლი)
ცოტაოდენი ზეთი,
1 ჭ შაქარი, ½ ჭ სიმინდის სიროპი (შეგიძლიათ შეცვალოთ თაფლით ან ნებისმიერი სიროპით),
1 ჭ უმარილო, წვრილად დაჭრილი ფსტის კაკალი (ფისტაშკა), 1 ს/კ კარაქი, 1 ჩ/კ მარილი,
3/2 ჩ/კ სოდა, ცოტაოდენი ზღვის მარილი
დაფა ან საცხობი ფირფიტა დავზეთოთ ან დავასველოთ. გადავდოთ
გვერდზე. საშუალო ზომის სქელძირიან ქვაბში ერთმანეთში ავურიოტ შაქარი, 3 ს/კ წყალი და სიმინდის სიროპი. შემოვდგათ საშუალო
ცეცხლზე და ვურიოთ სანამ შაქარი არ გადნება. ვადუღოთ 3-4 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ
ფსტის კაკალი, კარაქი და მარილი და კარგად მოვურიოთ. გავაგრძელოთ მორევა კიდევ 3-4
წუთის განმავლობაში სანამ სიროპი ქარვისფერი არ გახდება. დავუმატოთ სოდა და მოვურიოთ
ენერგიულად - სიროპი აქაფდება. აგრევე გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავასხათ წინასწარ გამზადებულ
დაცხიმულ დაფაზე. მოვასწოროთ დაცხიმული ნიჩბით ან კოვზის ზურგით, მოვაფრქვიოთ ცოტაოდენი
ზღვის მარილი და გავაგრილოთ. ინახება 1 კვირის განმავლობაში.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment