პარსი - კვერცხი პამიდვრით ინდურად

Approved by Natia Jinjolava


პარსი - კვერცხი პამიდვრით ინდურად
4 პორცია
4 ს/კ კარაქი, 4 ღერი მწვანე ხახვი წვრილად დაჭრილი, 1 ჩ/კ გახეხილი ჯანჯაფილის (იმბირი) ბოლქვი, 1 დიდი ზომის მწვანე ან წითელი ცხარე წიწაკა წვრილად დაჭრილი, 2 ს/კ კარის ფხვნილი, 4 პამიდორი კუბიკებად დაჭრილი, 8 მსხვილი კვერცხი, 4-5 საშუალო ზომის პამიდორი, 2 ს/კ რძე, მარილი და ახალდაფქული პილპილი გემოვნებით, 2 ს/კ წვრილად დაჭრილი ქინძის ფოთლები

ფართო ტაფა შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და გავადნოთ 2 ს/კ  კარაქი. დავყაროთ მწვანე ხახვი, წიწაკა და ჯანჯაფილი. ვთუშოთ 2 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ კარის ფხვნილი და პამიდორი და ვთუშოთ კიდევ 1 წუთი. გადმოვიტანოთ თეფშზე. ტაფაზე დავაგდოთ დარჩენილი კარაქი. კვერცხი, რძე, მარილი და პილპილი ავთქვიფოთ ერთად. დავასხათ ტაფაზე და კარგად მოვურიოთ. კვერცხი ოდნავ რომ  შეშრება დავუმატოთ მოთუშული ბოსტნეული და ვურიოთ სანამ კვერცხი ბოლომდე არ შეიწვება. მოვაყაროთ ქინძი და მივირთვათ ცხლად.
სულვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაუმატოთ ინდაურის ან ქათმის შაშხი.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment