შაკშუკა - კვერცხი პამიდვრით ტუნისურად

Approved by Natia Jinjolava


შაკშუკა კვერცხი ტრადიციული ტუნისური კერძია და თარგმანში დაახლოებით აჯაფსანდალს ანუ „ერთმანეთში არეულს“ ნიშნავს. ამ კერძის სიმარტივემ, გემომ, არომატმა და იმან რომ მისი ანალოგი, აგერ ჩვენთან აჭარაშიც არსებობს - ისე მომხიბლა, რომ  პაწია ინტერნეტ-კვლევა ჩავატარე, მისი რამდენიმე თანამოძმე მოვიძე და რეცეპტები დაპოსტვაც გადავწყვიტე. რატატუი-კაპონატა-აჯაფსანდლის არ იყოს, თამამად შეგილიათ ერთიდაიგივე კერძი აკეთოთ და  თან ამაყად აცხადოთ, რომ ოჯახი წევრებს ყოველდღე ნაირ-ნაირი ინტერნაციონალური კერძებით უმასპინძლდებით.

კვერცხი შაკშუკა
2 პორცია
4 მსხვილი კვერცხი, 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა წვრილად დაჭრილი, 1 წითელი ხცხარე წიწაკა წვრილად დაჭრილი, 2 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი, 4 პატარა ზომის პამიდორი კუბიკებად დაჭრილი, 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი, 2 ჩ/კ დაფქული პაპრიკა, ¼ ჭ წყალი, მარილი და ქონდარას (thyme) ფოთლები გემოვნებით

საშუალო ცეცხლზე კარგად გავახუროთ ტაფა და დავასხათ ზეთი. დავყაროთ წიწაკები და ნიორი და ვთუშოთ 5 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ პამიდორი და წყალი და ვთუშოთ კიდევ 5 წუთი. მოვაფრქვიოთ პაპრიკა. ჩავუწიოთ ცეცხლი და ჩავახალოთ კვერცხები. დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 8-10 წუთი (ცილა უნდა შეიწვას, გული კი კვლავაც თხევადი იყოს). მოვაყაროთ მარილი და ქონდარას ფოთლები და მივირთვათ ცხლად.


საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment