ქათამი რძეში იტალიურად

Approved by Natia Jinjolava


ინგრედიენტების ეს მეტად უჩვეულო, მაგრამ ძალიან გემრიელი კომბინაცია ჯეიმი ოლივერის რეცეპტებიდან აუცილებლად უნდა სცადოთ:

ქათამი რძეში
4 პორცია
1 ცალი 1,5 კგ-იანი ქათამი, ზღვის მარილი (იყიდება აფთიაქებში, ოღონდ არომატიზირებულს და ფერადს ნუ იყიდით, ნატურალური მოითხვეთ) და ახალდაფქული პილპილი, 115 გრ კარაქი, ზეითუნის ზეთი, ½ დარიჩინის ჩხირი, 1 სავსე მუჭა სალბის ფოთლები (ცოცხალს ვერ იშოვით, მაგრამ ხმელი ასევე აფთიაქში იყიდება), 2 ლიმონის გახეხილი ცედრა, 10 კბილი ნიორი თავისავე ტყავში, 565 მლ რძე
გავახუროთ ღუმელი 190°C-მდე და ქათმისთვის შესაფერისი ზომის მაღალბორტიანი ტაფა მოვძებნოთ. ტაბაკასავით გაფარჩხული ქათამი შიგნიდან და გარედან კარგად დავამარილ შევაპილპილოთ და შევწვათ კარაქსა და ცოტაოდენ ზეითუნის ზეთში ორივე მხრიდან სანამ მუქი ოქროსფერი არ გახდება. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ქათამი თეფშზე გადავიტანოთ, ტაფაზე დარჩენილი ცხიმი კი გადავასხათ. ტაფის ფსკერზე ქათმის მინაწვავი დარჩება, რაც ჩვენს კერძს მოგვიანებით ძალიან მადისაღმძვრელ გემოს მისცემს.
ქათამი ტაფაზე დავაბრუნოთ, დავუმატოთ დარჩენილი ინგრედიენტები და შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით საათნახევრით. როცა გაგახსენდებათ, ღუმელი გამოაღეთ და ქათამს თავისივე წვენი გადაასხით ხოლმე ზევიდან. ლიმონის ცედრა რძეს აჭრის და საოუსს სრულიად ფანტასტიკურს გახდის.
ამ კერძს ძალიან უხდება კარაქში მოთუშული ისპანახი ან კარტოფილის პიურე.
გემრიელად მიირთვით!

საუკეთესო სურვილებით თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment