Beignets - ფრანგული პონჩიკები ახალორლეანურად

Approved by Natia Jinjolava


ბენიე ახალ-ორლეანურად
(ენ ბარელის რეცეპტებიდან)

24 ცალი
¾ ჭ ნელ-თბილი წყალი, 25 გრ მშრალი საფუარი, ½ ჭ- +1 ჩ/კ შაქარი, 4 ჭ ფქვილი, მწიკვი მარილი, 2 კვერცხის გული, ½ ჭ შესქელებული რძე, 2 /კ გამდნარი კარაქი, 1 ჩ/კ ვანილის ექტრაქტი, შაქრის პუდრა მოსაყრელად
4 ან 6 ჭ არაქისის ან ნებისმიერი სხვა ზეთი.
ჭიქაში გავხსნათ გავხსნათ წყალი, საფუარი და 1 ჩ/კ შაქარი. დავდგათ თბილ ადგილას სანამ საფუარი ბუშტების გაკეთებას არ დაიწყებს. ცალკე ჯამში ერთმანეთში გადავურიოთ ფქვილი, მარილი და დარჩენილი შაქარი. კიდევ ერთ ჯამში გავთქვიფოთ კვერცხის გულები, შესქელებული რძე, გამდნარი კარაქი და ვანილი. მერე ჩავამატოთ საფუარიანი სითხეც და კარგად მოვურიოთ. ახლა მშრალი (ფქვილი) და სველი (კვერცხი და რძე) ინგრედიენტები ერთმანეთში გადავურიოთ მიქსერის მეშვეობით და მოვზილოთ ცომი. ხელით ან მიქსერის ცომის ზელვის რეჟიმით ვზილოთ დაახლოებით 5 წუთი. ცომს თავზე ჩაის ტილო ან ცელოფანი გადავაფაროთ და თბილ ადგილას დავდგათ 2 საათით.
ფართო ქვაბში გავაცხელოთ ზეთი 175°C-მდე. ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე, დავაგორგოლაოთ ძეხვის ფორმაზე და დავჭრათ 5 სმ-ს კვადრატებად. ლანგარზე ქაღალდის ხელსახოცი დავაფინოთ, უკვე დაბრაწული ბენიეების დასალაგებლად და შევუდგეთ მათი ხარშვის პროცესს. თითო ჯერზე ოთხ ცალზე მეტს ნუ ჩაყრით. ერთი მხრიდან რომ დაიბრაწება გადავაბრუნოთ და მეორედანაც დავბრაწოთ, მერე კი ბლომად შაქრის პუდრა მოვაყაროთ და მივირთვათ ცხლად.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment