16.4.12
კვერცხი ბეკონით მდოგვის სოუსში
Approved by
ინგრედიენტები: 750 გრ კარტოფილი, მარილი; 8 ცალი მოხარშული
კვერცხი, 1 ღერო პრასი, 2 ს/კ კარაქი, 1 ს/კ ფქვილი, 250 მლ ბოსტნეულის ბულიონი, 4
ს/კ ნაღები, 2 ს/კ მდოგვი, პილპილი, შაქარი, 8 ცალი ბეკონის ლენტი, 2 ს/კ ზეთი, 2 ს/კ
წვრილად დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები
კარტოფილი, გავთალოთ, გავრეცხოთ და 4 ნაწილად გავჭრათ.
ჩავყაროთ მარილიან წყალში და ვხარშოთ 20 წუთის განმავლობაში. მაგრად მოხარშული კვერცხები გავფცქვნათ.
პრასი გავრეცხოთ და დავჭრათ თხელ რგოლებად. ტაფაზე გავადნოთ 1 ს/კ კარაქი, დავუმატოთ
პრასი და ვთუშოთ 5-7 წუთის განმავლობაში. მეორე ტაფაზე გავადნოთ 1 ს/კ კარაქი და ამ
კარაქში მოვხალოთ ფქვილი. მორევა მორევით დავუმატოთ ბულიონი და ვხარშოთ დაახლოებით
5 წუთი. ჩავუმატოთ ნაღები, მდოგვი, ჩავაყაროთ მარილი, პილპილი, სულ ცოტა შაქარი და
კარგად მოვურიოთ. ცალკე ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი. კვერცხებს ირგვლივ ბეკონი შემოვახვიოთ
და ზეთში ყველა მხრიდან დავბრაწოთ.
დაბრაწული კვერცხები ღრმა ჭურჭელში ჩავალაგოთ, ზემოდან
ნაღების სოუსი მოვასხათ და მოთუშული პრასი მოვაყაროთ. კარტოფილი გადავწუროთ, შევაგრილოთ
და თავზე დაჭრილი ოხრახუში მოვაყაროთ. მივირთვათ მოხარშულ კვერცხთან და მდოგვის სოუსთან
ერთად.
გემრიელად მიირთვით!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment