ჩამარინადბული კვერცხები

Approved by Natia Jinjolava


½ ლ თეთრი ღვინის ძარი, 1 ჩ/კ მარილი, 1 ჩ/კ მდოგვის მარცვლები, 1 ჩ/კ პილპილის მარცვლები, 3 ცალი მიხაკი, 1 ჩხირი დარიჩინი, 2 ცალი დაფნის ფოთოლი, 15 ცალი მაგრად მოხარშული კვერცხი


ძმარი ½ ლ წყალთან ერთად წამოვადუღოთ, დავუმატოთ მარილი, მდოგვის მარცვლები, პილპილი, მიხაკი, დარიჩინის ჩხირი, დაფნის ფოთლები და ძალიან დაბალ ცეცხლზე თავდახურულ ქვაბში 10 წუთი ვადუღოთ. მაგრად მოხარშული კვერცხები ჩავალაგოთ შუშის ქილაში ან ფაიფურის ქვაბში, ჯერ კიდევ ცხელი მარინადი დავასხათ და გავაგრილოთ. მარინადi რომ გაცივდება ქილას ან ქვაბს თავსახური მჭიდროდ დავახუროთ, მაცივარში შევდგათ და 2-3 დღით დავივიწყოთ. კვერცხები მარინადის არომატს შეიწოვს და ძალიან გემრიელი გახდება. შეგიძლიათ დაჭრათ და პურთან ერთად მიირთვათ ან სალათებში გამოიყენოთ. ასეთი კვერცხისგან გამორჩეულად გემრიელი დატენილი კვერცხი გამოდის.



საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი 

0 კომენტარი.:

Post a Comment