პასტა ბოლონეზე - Pasta Bolognaise

Approved by Natia Jinjolava


მარიო ბატალი
დღეს ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი პასტის სოუსის ბოლონეზეს რეცეპტს შემოგთავაზებთ - სპაგეტის მოასხამთ მას თუ პენეს, ან ნებისმიერი სხვა ჯიშისა და   ფორმის პასტას, არჩევანი თქვენთვის მომინდვია. მთავარია მაკარონის ხარშვის რამდენიმე მარტივი და აუცილელები წესი არ დაგავიწყდეთ: პასტა მარიალიან ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ, ნუ გადახარშავთ და საბჭოთა წესისამებრ წყალს ნუ გადაავლებთ - უბრალოდ გადაწურეთ და ცხელ სოუსში გადაურიეთ.

Ragu Bolognese
(ამერიკაში მოღვაწე ცნობილი იტალიელი მზარეული მარიო ბატალის რეცეპტი)
ინგრედიენტები: 5 ს/კ extra-virgin ზეითუნის ზეთი, 3 ს/კ კარაქი, 1 სტაფილო წვრილად დაჭრილი, 1 საშუალო თავი ხახვი წვრილად დაჭრილი, 1 ღერო ნიახური წვრილად დაჭრილი, 1 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი, 0,5 კგ ხბოს ხორცის ფარში, 0,5 კგ ღორის ხორცის ფარში, 150 გრ  პანჩეტა ან ბეკონი წვრილად დაჭრილი, 2 ს/კ ტომატ პასტა, 1 ჭ რძე, 1 ჭ მშრალი თეთრი ღვინო, კოშერული მარილი და ახალდაფქული პილპილი, თავზე მოსაყრელად გახეხილი ყველი პარმეჯანო-რეჯიანო
სქელძირიან დიდი ზომის ქვაბში საშუალო ცეცხლზე გავაცხელოთ ზეთი და კარაქი. ჩავყაროთ ხახვი, ნიახური და ნიორი და ვთუშოთ საშუალო ცეხლზე სანამ ხახვი, სტაფილო გამჭვირვალე და რბილი არ გახდება (მაგრამ ნუ დავხრაკავთ), დაახლოებით 10-15 წუთი. დავუმატოთ ხბოს და ღორის ფარში, პანჩეტა და გადავურიოთ ბოსტნეულში. ცეცხლი მოვუმატოთ და ვურიოთ სანამ ხორცი კარგად არ გადაირევა ერთმანეთში და არ გაყავისფრდება. დავუმატოთ ტომატ-პასტა, რძე, ღვინო და საშუალოზე ოდნავ დაბალ ცეცხლზე ვთუშოთ 1 -1 ½ სთ. გემოვნებით დავუმატოთ მარილი და პილპილი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავურიოთ მოხარშული მაკარონი, თავზე გახეხილი პარმეზანი მოვაყაროთ და გემრიელად მივირთვათ.  

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment