ყვლიანი მაკარონი ლონდონის ცნობილი ფრანგული რეტორანი „Villandry“-ის მენიუდან

Approved by Natia Jinjolava


ყვლიანი მაკარონი ლონდონის ცნობილი ფრანგული რეტორანი „Villandry“-ის მენიუდან
2 პორცია
1 ს/კ კარაქი ან მარგარინი, 1 ს/კ ფქვილი, 200 მლ რძე, 50 გრ გახეხილი ყველი ჩედერი ან გლაუჩესტერი და ცოტა კიდევ, 125 გრ უკვე მოხარშული და გადაწურული მაკარონი
პატარა ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი ან მარგარინი. მოიკრიბეთ მოთმინება და კარაქი ძალიან დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ, თორემ დაიწვება და გემო გაუფუჭდება. გამდნარ კარაქში ფქვილი დაუმატეთ და მოხალეთ. ძალიან წვრილ ნაკადად და ნელა დაუმატეთ რძე და მორევა მორევით გააკეთეთ ნაზი და ერთგვაროვანი სოუსი "რუ".  დაუმატეთ მარილი და პილპილი. ცეცხლი სულ ცოტათი მოუმატეთ, მაგრამ სოუსს ნუ აადუღებთ. გახეხილი ყველის ნახევარი სოუსში ჩაყარეთ და მორევა-მორევით გაადნეთ. 
ყველი როგორც კი გადნება,  ცეცხლი სულ ცოტათი კიდევ მოუმატეთ და სოუსი დუღილამდე მიიყვანეთ. 1 წუთი ადუღეთ (შიგადაშიგ მოურიეთ), მერე ცეცხლი დაუწიეთ და ცოტა ხანი თუშეთ, თან ურიეთ ხოლმე. დაუმატეთ მაკარონი, კარგად მოურიეთ, 2 პატარა საკოკოტეში გადაიტანეთ, თავზე დარჩენილი გახეხილი ყველი მოაყარეთ და გახურებული გრილის ქვეშ (ანუ ღუმელი ზევიდან აანთეთ) შედგით, სანამ ყველი ბუშტებს არ გაიკეთებს და არ გაოქროსფერდება.
გემრიელად მიირთვით!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment