21.8.12
ტორტი ვარდისფერი ყურძნით და ღვინის კრემით
Approved by
ინგრედიენტები:
3 კვერცხის ცილა, 3 კვერცხის გული, 90 გრ შაქარი, 50 გრ ფქვილი, 50 გრ სახამებელი,
0,5 ჩ/კ სოდა
კრემისთვის:
8 გრ ჟელატინი, 1 პაკეტი ვანილის პუდინგი, 500 მლ თეთრი სადესერტო ღვინო, 125 გრ შაქარი,
2 ლიმონის წვენი და ცედრა, 400 მლ ცხიმიანი ნაღები
მოსართავად:
200 გრ ვარდისფერი ყურძენი, 1 კვერცხის ცილა, 50 გრ შაქრის პუდრა, 50 გრ მოხალული ნუშის
ფანტელები
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ 3 ს/კ მდუღარე წყალთან და
შაქართან ერთად. მოვაყაროთ ფქვილი, სახამებელი და სოდა. გადავურიოთ. ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ
კვერცხის ცილები და გადავურიოთ ფქვილიან მასაში. ტორტის გასახსნელი ფორმა დავცხიმოთ,
ჩავაფინოთ დაცხიმული პერგამენტის ქაღალდი და ქაღალდზე ჩავტკეპნოთ ცომი. ვაცხოთ
20-25 წუთი 175°C-ზე. გავაგრილოთ.
ჟელატინი ჩავალბოთ. პუდინგის ფხვნილი გავხსნათ 6 ს/კ
ღვინოში. დარჩენილი ღვინო ავადუღოთ შაქართან, ლიმონი წვენთან და ცედრასთან ერთად. დავუმატოთ
ღვინოში გახსნილი პუდინგის ფხვნილი და კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ. ჟელატინი გავადნოთ
და გადავურიოთ ღვინის კრემში. ღვინის კრემიანი ქვაბი გასაგრილებლად ცივ წყლიან ჯამში
ჩავდგათ. კრემი შედედებას რომ დაიწყებს, ავთვიფოთ ნაღები და გადავურიოთ კრემში.
ბიკვიტი ჰორიზონტალურად გავჭრათ შუაზე. ერთი ფენა ჩავფინოთ რომელიც გამოვაცხვეთ იმავე გასახსნელ ფორმაში. გადავუსვათ კრემის ნახევარი. დავაფინოთ ბისკვიტის
მეორე ფენა და გადავუსვათ დარჩენილი კრემი. შევდგათ მაცივარში მინიმუმ 3 საათით.
გარეცხილი ყურძნის მარცვლები ამოვავლოთ ჯერ კვერცხის ცილაში, მერე შაქარში. შევაშროთ და მოვრთოთ გამზადებული ტორტი. მოვაყაროთ ნუშის ფანტელებიც.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
P.S. სურვილის შემთხვევაში ყურძნის ამოსავლებათ კვერცხის ცილის ნაცვლად გამდნარი
ჟელატინის გამოყენებაც შეიძლება. კრემისთვის შესაფერისი მოტკბო ღვინო თუ არ გაქვთ,
შეგიძლიათ რძით შეცვალოთ.
0 კომენტარი.:
Post a Comment