ტორტი „შამპანურის ქაფი“

Approved by Natia Jinjolava


ბისკვიტისთვის: 200 გრ შაქარი, 5 ს/კ ნაღები, 130 გრ კარაქი, 80 გრ ნუშის მოხალული ფანტელი, 120 გრ სიმინდის ტკბილი ბურბუშელა
გულსართისთვის: 500 გრ ყველი მასკარპონე, ფილადელფია ან რიკოტა, 2 ს/კ ლიმონის წვენი, 250 მლ შამპანური, 70 გრ შაქარი, 9 ფირფიტა ჟელატინი (ან 3 ს/კ), 200 მლ კარგად ათქვეფილი ნაღები
მოსართავად: 250 გრ თეთრი ყურძენი, 1 კვერცხის ცილა, 2 ს/კ შაქარი
24 სმ დიამეტრის გასახსნელ ტორტის ფორმაში ამოვაფინოთ პერგამენტი. ცალკე ტაფით ცეცხლზე შემოვდგათ შაქარი და გავაკეთოთ ღია ოქროსფერი კარამელი. დავუმატოთ ნაღები, კარაქი და წამოვადუღოთ,  თან შეუჩერებლად ვურიოთ, რომ არ მიიწვას. გადმოვდგათ ცეცხლიდან, შევაგრილოთ და დავუმატოთ ნუშის ფირფიტები და ბურბუშელა. მიღებული მასა ჩავასხათ გასახსნელ ფორმაში და ცხიმწასმული ნიჩბით თანაბრად გავანაწილოთ ფორმის ფსკერზე და კედლებზე, კრემის ჩსასხმელი „კოლოფი“ რომ გამოგვივიდეს ისე. 30 წუთით შევდგათ მაცივარში. ერთმანეთში კარგად გადავურიოთ ყველი, ლიმონის წვენი, შამპანური და შაქარი და წყალში დამბალი ჟელატინი (ჟელატინის მომზადების წესი წაიკითხეთ მის პაკეტზე). ჩავასხათ ბურბუშელას კალათაში და შევაბრუნოთ მაცივარში. დაახლოებით 2-3 საათის შემდეგ, ჟელე რომ შედედდება ზემოდან დავასხათ ათქვეფილი ნაღები და მოვრთოთ ყურძნი მარცვლების 2/3-ით. დარჩენილი მარცვლები ამოვავლოთ კვერცხის ცილაში და ამოვგანგლოთ შაქარში და ზემოდან მოვაყაროთ ტორტს. ცოტახანი კიდევ ჩავაცივოთ და მერე მივირთვათ!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment