26.8.12
ტორტი „მანდარინი“ ღვინის კრემით
Approved by
ინგრედიენტები:
150 გრ კარაქი, ½ ჩ/კ მარილი, 220 გრ ფქვილი, 5-6 კვერცხი
კრემისათვის:
8 გ ჟელატინი, 2 პაკეტი ვანილის პუდინგი, 300 მლ თეთრი ყურძნის წვენი, 500 მლ თეთრი
სადესერტო ღვინო, 2 ლიმონის წვენი და ცედრა, 120 გრ შაქარი, 400 მლ ნაღები, 2 ქილა დაკონსერვებული
მანდარინი
მოსართავად:
3 ს/კ შაქრის პუდრა, რამდენიმე ფოთოლი ლიმონის პიტნა (მელისა)
დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ დაახლოებით 375 მლ წყალი,
კარაქი და მარილი. ჩავაყაროთ ფქვილი და ვურიოთ სანამ ცომი არ შეიკვრება და ქვაბის კედლებიდან
მოშორებას არ დაიწყებს. ცომი გადმოვდგათ ცეცხლიდან და სათითაოდ გადავურიოთ კვერცხები
სანამ ერთგვაროვან და პრიალა ცომს არ მივიღებთ. სულ 2 წუთით დავაბრუნოთ ცეცხლზე და ვურიოთ
ცომი სანამ არ გამოშრება. გავახუროთ ღუმელი 200°C-მდე.
პერგამენტის ქაღალდზე დავხატოთ 26 სმ დიამეტრის ოთხი
რგოლი და ამ რგოლებზე თხელ ფენად გავანაწილოთ ცომი. ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში.
ჟელატინი ჩავალბოთ. პუდინგის ფხვნილი გავხსნათ 6 ს/კ
ყურძნის წვენში. დარჩენილი წვენი და ღვინო ავადუღოთ შაქართან, ლიმონის წვენთან და ცედრასთან
ერთად. დავუმატოთ გახსნილი პუდინგის ფხვნილი და კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ. ჟელატინი
გავადნოთ და გადავურიოთ ღვინის კრემში. კრემს ვურიოთ ანა არ გაგრილდება. მერე ავთქვიფოთ ნაღები და გადავურიოთ კრემში.
3 ფირფიტას წავვუსვათ კრემი და მოვაყაროთ მანდარინები.
შემოვდგათ ერთმანეთზე და შევდგათ მაცივარში 40 წუთით. მეოთხე ფენა დავფშვნათ. მოვაყაროთ
ტორტს, ზემოდან მოვაფქრვიოთ შაქრის პუდრა. მოვრთოთ ლიმონის პიტნის (მელისას) ფოთლებით.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment