29.1.12
ნადირობის მოყვარულთათვის: ხოხობი ნიგვზის საგოზავით
Approved by
1,2 კგ-იანი ხოხობი, 50 გრ ყვითელი ქიშმიში, 40 გრ ( 2 სირჩა) კონიაკი, 50 გრ წინა დღის თეთრი პური, ½ ჭ რძე, 250 გრ ნიგოზი, 1 ჩ/კ მარილი, 2 მწიკვი დაფქული თეთრი პილპილი, 1 კვერცხი, 100 გრ ბეკონის ლენტები, 1 საშუალო ზომის სტაფილო, 1 ხახვი, 1 ტოტი ქონდარა, 2 ტოტი ცოცხალი ოხრახუში, 1 დაფნის ფოთოლი, 50 გრ კარაქი
ხოხობი გავრეცხოთ და შევაშროთ, მისი გულ-ღვიძლი კი ძალიან წვრილად დავჭრათ. ქიშმიში ჩავალბოთ კონიაკში. ნიგოზი ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ და დაჭრილი გულ-ღვიძლი, რძეში დასველებული და გაწურული პური და ½ ჩ/კ მარილი, 1 მწიკვი პილპილი და კვერცხი გადავურიოთ. ამ ფარშით დავტენოთ ხოხობი და მუცელი ამოვუკეროთ, არაფერი რომ არ გადმოცვივდეს. გარედან მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ზევიდან ბეკონის ლენტები გადავაფაროთ. სტაფილო და ხახვი წვრილად დავჭრათ, მწვანილი და დაფნის ფოთოლი ერთად შევკრათ თეთრი ფერის ძაფით. ღუმელი 200°C-მდე გავახუროთ. მაღალბორტიან ტაფაზე გავადნოთ კარაქი, მოვათავსოთ ხოხობი, დავყაროთ სტაფილო, ხახვი და მწვანილების შეკრულა და შევდგათ ღუმელში. დაახლოებით 10 წუთის შემდეგ ტაფას თავსახური დავაფაროთ. და კიდევ 1 საათით დავტოვოთ ღუმელში. ხოხობს ბეკონი ავაცალოთ და თბილ ადილას შევინახოთ. ტაფაზე დარჩენილ შენაწვავ ცხიმს დავუმატოტ კონიაკი, რომელშიც ქიშმიში გვქონდა ჩამბალი, გადავწუროთ და მოვასხათ ხოხობს და გემრიელად მივირთვათ.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment