ნადირობის მოყვარულთათვის: მწყერი ვაშლით

Approved by Natia Jinjolava



8 ცალი მწყერი, 1 ჩ/კ მარილი, 2 ს/კ ზეთი, 3 ს/კ კარაქი, ½ ჭ ღვინო „მადერა“, 1,5 ჭ ქათმის ბულიონი, 4 ცალი მომჟავო ვაშლი, ½ ლიმონის წვენი, 4 ს/კ კარაქი, 1 ჩ/კ შაქარი, 1 მწიკვი დაფქული თეთრი პილპილი, 8 სქელი ნაჭერი თეთრი აგური პური, 1 ს/კ კარაქი

მწყერები გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ და შევამშრალოთ. შიგნიდან და გარედან მოვაყაროთ მარილი. დიდ ტაფაზე გავაცხელოთ კარაქი და ზეთი. მწყერები დაახლოებით 3 წუთი დავბრაწოთ ყველა მხრიდან, შემდეგ ტაფას თავსახური დავაფაროთ და კიდევ 5 წუთი ვბრაწოთ. მწყერები ტაფიდან გადმოვიღოთ და თბილ ადგილას შევინახოთ. ტაფაზე დარჩენილი შენაწვავი ზეთი მადერით გავაზავოთ, ქვაბში გადავასხათ და ავადუღოთ. ადუღებულ სოუსში მწყერები ჩავალაგოთ და კიდევ 10 წუთი ვხარშოთ. ასაკიან მწყერს ხარშვა უფრო დიდხანს უნდა - დაახლოებით 16-20 წუთი. ვაშლი გავთალოთ, გავჭრათ ოთხად, გული ამოვაჭრათ და მოვასხათ ლიმონის წვენი. ტაფაზე გავაცხელოთ კარაქი და მოვთუშოთ ვაშლის ნაჭრები შაქართან და პილპილთან ერთად დარბილებამდე, ოღონდ პიურედ ნუ ვაქცევთ. პური მწყრის ზომაზე დავჭრათ და ცალი მხრიდან, შიგნით მწყერი რომ მოთავსდეს გული ისე ამოვაჭრათ. პურის კოლოფები ორივე მხრიდან კარაქში დავბრაწოთ. პურებში მწყერები ჩავალაგოთ და გარნირად ვაშლები მივუწყოთ გვერდით. ზემოდან მწყერის შენაწვავი წვენისა და მადერის სოუსი მოვასხათ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment