21.1.12
ნადირობის მოყვარულთათვის: ირმის ხორცის რულეტი
Approved by
4 ნაჭერი ირმის ფილე (თოთო 150 გრ), 1 თავი ხახვი, 4 ს/კ ზეთი, 2 ს/კ წითელი ღვინის ძმარი, ½ მწვანე ბულგარული წიწაკა, 1 ცალი მჟავე კიტრი, 1 ჩ/კ მარილი, ½ ჩ/კ დაფქული წითელი წიწაკა, 1 ჩ/კ მწვანე პილპილის მარცვლები, 70 გრ თხლად დაჭრილი ბეკონის ლენტები, ¼ ლ ხორცის ბულიონი, 1 ს/კ ზეთი, 100 მლ ნაღები ან არაჟანი, 1 ს/კ წვრილად დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები
ხახვი გავხეხოთ ან დავაბლენდეროთ და შევურიოთ ზეთს და ძმარს, მოვასხათ ირმის ხორცს და მაცივარში შევდოთ 24 საათით. კიტრი დ ბულგარული წიწაკა დავჭრათ წვრილ ჩხირებად. ირმის ხორცი გამოვიღოთ მაცივრიდან, დაფაზე დავდოთ და ცალი მხრიდან მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და მწვანე პილპილის მარცვლები. ზევიდან დავალაგოთ ჩხირად დაჭრილი კიტრი და ბულგარული წიწაკა. ცოტაოდენი ბეკონი დავჭრათ კუბიკებად და ისიც მოვაყაროთ. ფილეს ნაჭრები დავახვიოთ რულეტივით და გარედან დარჩენილ ბეკონის ლენტები შემოვახვიოთ რომ არ გაიშალოს. გარანტიისთვის, შეგიძიათ ხის ჩხირებიც ჩაარჭოთ. ავადუღოთ ბულიონი. რულეტი ყველა მხრიდან დავბრაწოთ ზეთში, მერე ბულიონი მოვასხათ და თავდასხურუილ ტაფაზე ვთუშოთ დაახლოებით 40 წუთი. ბოლოს სოუსში არაჟანი და ოხრახუშიც გადავურიოთ და გემრილად მივირთვათ.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment