12.1.13
სურნელოვანი არაყი ცივი ზამთრის საღამოსთვის
Approved by
სურნელოვანი
არაყი ფორთოხლით, ქიშმიშით და შტოშით
1 დიდი ფორთოხლის ცედრა და წვენი, 300 გრ მსხვილი ქიშმიში,
200 გრ ლერწმის შაქარი, 1 ჩ/კ დაფქული დარიჩინის, ჯავზის კაკლისა და მიხაკი ნარევი,
150 გრ შტოშის ჩირი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ კოწახურით), 350 მლ არაყი
ყველა ინგრედიენტი ერთად მოვათავსოთ ჰერმეტულ თავსახურიან
ქილაში. თავი დავახუროთ და კარგად ავჭანჭყაროთ. 2 კვირით დავდგათ ბნელ და მშრალ
ადგილას. მერე გადავწუროთ ძალიან ხშირ საცერზე ან რამდენიმე ფენა დოლბანდზე (შეგიძლიათ
გამოიყენოთ ყავის აპარატის ფილტრი), ჩავასხათ ბოთლში და როცა მოგვინდება მივირთვათ.
ვაშლის
და დარიჩინის არაყი
5 წითელი ვაშლი, 6 შუაზე გატეხილი დარიჩინის ჩხირი,
750 მლ არაყი
ვაშლი დავჭრათ მომსხო ნაჭრებად და ჩავალაგოთ მინის ქილაში
დარიჩინის ჩხირებთან ერთად. დავასხათ არაყი და ქილა ჰერმეტულად დავხუროთ, კარგად შევანჭყრიოთ
და დავივიწყოთ მინიმუმ 3 დღით - რაც უფრო დიდხანს, მით უკეთესი. გადავწუროთ, ჩავასხათ
ბოთლებში და დავლიოთ. განსაკუთრებით კარგია კოქტეილებისთვის.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment