24.1.13
იხვის პაშტეტი
Approved byიხვის
პაშტეტი
12 პორცია
იხვის 3 ცალი გულმკერდის ფილე, 1 ს/კ მწვანე პილპილის
მარცვლები, 200 გრ ბეკონი (ან ღორის სალა), 6 ს/კ ხერესი, 400 გრ იხვის ღვიძლი,
2,5 ჩ/კ მარილი, დაფქული პილპილი გემოვნებით, 250 მლ ცხიმიანი ნაღები, 250 მლ პორტვეინი,
2 კვერცხი, 65 გრ ფქვილი, 2 ხახვი, დაფნის ფოთოლი, ქონდარა (thyme), 2 ფორთოხლის წვენი, 75
გრ კარაქი, 1 ფორთოხალი, 1 ტოტი მწვანე პილპილი, 8 გრ ჟელატინი
200 გრ კუბიკებად დაჭრილ ღვიძლს დავასხათ 3 ს/კ ხერესი
და მოვაყაროთ ქონდარას ფოთლები (ან ხმელი ქონდარა). გავაჩეროთ 2 სთ. ტაფაზე მოვხრაკოთ
კუბიკებად დაჭრილი ბეკონი ან სალა, წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2 დაფნის ფოთოლი. მერე
დავუმატოთ დარჩენილი (დაუმარინადებელი) ღვიძლი. ღვიძლი რომ მოითუშება, დაფნის ფოთლები ამოვიღოთ. იხვის
ფილე დავჭრათ და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან დავაბლენდეროთ მოხრაკულ სალასთან
და ღვიძლთან ერთად. გადავურიოთ 3 ს/კ ხერესი, ფორთოხლის წვენი და პილპილის მარცვლები.
ფქვილი მოვხალოთ კარაქში, დავუმატოთ ნაღები, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ჩავათქვიფოთ კვერცხები.
ნაღებიანი კვერცხები გადავურიოთ იხვის ფარშში და მერე ჩამარინადებული ღვიძლის კუბიკებიც
დავუმატოთ. მთელი ეს მასა ჩავტენოთ ცეცხლგამძლე, თავსახურიან ფაიფურის ფორმაში და წყლის
აბაზანაში (პაშტეტიანი ფორმა ჩავდგათ ცხელი წყლით ნახევრამდე გავსებულ უფრო დიდი ზომის
საცხობ ფორმაში და ისე შევდგათ ღუმელში) ვაცხოთ 90 წუთის განმავლობაში. გამოვიღოთ, გადავასხათ
ზედმეტი ცხიმი, ზემოდან სიმძიმე დავადოთ და სიცივეში დავდგათ მთელი ღამით. გავაფორმოთ
ფორთოხლის ნაჭრებით და მწვანე პილპილის ტოტით.
საუკეთესო სურვილით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment