კვერცხის პაშტეტი

Approved by Natia Jinjolava


ვისაც ღვიძლის ატანა ჩემსავით არ გაქვთ, შემწვარი კვერცხი და სტუმრების გაოცება კი გიყვართ - ეს კერძი ძალიან მოგეწონებათ. კვერცხის პაშტეტი მართლაც უგემრიელესი და უეფექტურესი „ზაკუსკაა“.

კვერცხის პაშტეტი
4 პორცია
6 კვერცხი, 250 გრ ისპანახი, 150 გრ სტაფილო, ½ კონა მწვანე ხახვი, 150 გრ ლორი, 150 გრ ყველი, 2 ს/კ სახამებელი, მარილი და ახალდაფქული პილპილი
ისპანახის ფოთლები გვრეცხოთ და სულ 2 წუთით ჩავყაროთ მდუღარე წყალში. ამოვიღოთ ქაფქირით და ჩაყაროთ ყინულებიან წყალში ფერი რომ არ დაკარგოს. სტაფილო დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ვხარშოთ მდუღარე წყალში 3 წუთის განმავლობაში. გადავწუროთ და გავაგრილოთ. მწვანე ხახვი გავრეცხოთ და დავჭრათ წვრილ რგოლებად, მერე ისიც ჩავყაროთ მდუღარე წყალში ორი წუთით და გადავუწროთ. ლორი დავჭრათ სტაფილოს კუბიკების ზომაზე.
გავახუროთ ღუმელი 200°C-მდე. მართკუთხედ საცხობ ფორმას (შეგიძლიათ გამოიყენოთ კექის ფორმა) წავუსვათ ცხიმი და ამოვაფინოთ ისპანახის ფოთლები. ყველი გავხეხოთ. კვერცხი ცილები და გულები დავაცალკევოთ. კვერცხის გული ავთქვიფოთ მარილთან, პილპილთან და სახამებელთან ერთად. ბოლოს დავუმატოთ გახეხილი ყველიც. დავუმატოთ სტაფილო, მწვანე ხახვი და ლორი და კარგად მოვურიოთ. კვერცხის ცილები ვთქვიფოთ სანამ ფორმის შენარჩუნებას არ დაიწყებს და მერე ფრთხილად გადავურიოთ კვერცხის გულებიან მასაში. მიღებული მასა ჩავასხათ ისპანახამოფენილ ფორმაში. ფორმას თავსახური დვაფაროთ ან ალუმინის ფოლგა გადავაკრათ მჭიდროდ. ავიღოთ უფრო დიდი ზომის საცხობი ფორმა, ჩავასხათ ცხელი წყალი და ამ წყალში ჩავდგათ ჩვენი კვერცხიანი საცხობი ფორმა. ცხელი წყალი კვერცხიან ფორმას შუამდე უნდა წვდებოდეს. ასევე შევდგათ ღუმელში ძალიან ფრთხილად. ვაცხოთ 50 წუთის განმავლობაში. მერე გამოვიღოთ ღუმელიდან და ფორმაში გავაჩეროთ კიდევ ნახევარი საათი. მერე მოვხადოთ თავი, დავაფაროთ ლანგარი და გადმოვატრიალოთ. შეგიძლიათ ზევიდან სილამაზისთვის წვრილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი მოაყაროთ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი 

0 კომენტარი.:

Post a Comment