ჯეიმი ოლივერის დედის ჩინური ტორტი რეტრო სტილში

Approved by Natia Jinjolava


ჩინური ტორტი რეტსრო სტილში
1 მზა რულეტი მარწყვის ჯემით თხელ ნაჭრებად დაჭრილი, 1 პატარა კალათა მარწყვი გარეცხილი და თხლად დაჭრილი, 1 პატარა ჭიქა ლიქიორი „Cointreau“, 135 გრ-იანი პაკეტი მარწყვის ჟელე, 600მლ რძე, 4 ს/კ შაქარი, 1 პაკეტი მარწყვის პუდინგის ფხვნილი, 450 გრ დაკონსერვებული მანდარინი ლებნებად დაყოფილი, 135 გრ-იანი პაკეტი ფორთოხლის ჟელე, 600 მლ მზა მოხარშული კრემი, 300 მლ ცხიმიანი ნაღები, შოკოლადი და ფორთოხლის ცედრა
რულეტის ნაჭრები ამოვაფინოთ ჯამის ფსკერზე და გვერდებზე 1 რიგად, ზემოდან მოვაყაროთ მარწყვი და მოვასხათ ლიქიორი. მარწყვის ჟელე მოვამზადოთ პაკეტზე მითითებული ინსტრუქციის თანახმად და დავასხათ მარწყვებს. შევდგათ მაცივარში შესადედებლად.  600 მლ რძე გავაცხელოთ. რამოდენიმე კოვზ ცხელ რძეში გავხსნათ მარწყვის პუდინგის ფხვნილი შაქართან ერთად. რძე როგორც კი წამოდუღებას დააპირებს გადავურიოთ რძეში გახსნილი პუდინგის ფხვნილი და ძალიან სწრაფად მოვურიოთ. დაბალ ცეცხლზე ვურიოთ 2 წუთის განმავლობაში, როგორც კი წამოდუღდება, ცეცხლიდან გადმოვდგათ, მორევა მორევით შევაგრილოთ  და ზემოდან დავასხათ მარწყვის ჟელეს. შევდგათ მაცივარში და ვაცალოთ გაგრილება და შესქელება.
პუდინგი რომ შედედება, ზემოდან დავალაგოთ გადაწურული დაკონსერვებული მანდარინის ფენა. მოვამზადოთ ფორთოხლის ჟელე პაკეტზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით და დავასხათ მანდარინებს. შევდგათ მაცივარში შესადედებლად. ფორთოხლის ჟელე რომ შედედება ზემოდან წავუსვათ მოხარშული კრემის ფენა. ნაღები ავთქვიფოთ და თავზე გადავუვათ კრემს. ზემოდან მოვაყაროთ შოკოლადის ბურბუშელა და ფორთოხლის ცედრა. შევდგათ მაცივარში.
(jamieoliver.com)

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment