6.5.12
შოკოლადის ტორტი
Approved by
ბისკვიტისთვის: დაახლოებით 200-300 გრამი კაკაოიანი პეჩენია დაფშვნილი,
5 ს/კ ოთახის ტემპერატურის კარაქი, ¼ ჭ შაქარი;
გულსართისთვის: 1 ¼ ჭ ცხიმიანი ნაღები, 225 გრ მწარე შოკოლადი (მინიმუმ
65% შოკოლადის შემცველობით) წვრილად დატეხილი, 2 დიდი ზომის კვერცხი, 1 პაკეტი ვანილიანი
შაქარი, ¼ ჩ/კ მარილი;
სარკალასთვის: 2 ს/კ ცხიმიანინ ნაღები, 35 გრ ჭ წვრილად დაჭრილი შავი შოკოლადი,
1 ჩ/კ სიროპი, 1 ს/კ თბილი წყალი
1 ცალი 23 სმ დიამეტრიანი საცხობი ფორმა
ბისკვიტისთვის: ღუმელი 175°C-მდე გავახუროთ. ბისკვიტის ინგედიენტები ერთმანეთში
გადავურიოთ, ტორტის საცხობ ფორმაში ამოვაფინოთ და დაახლოებით 10 წუთი ვაცხოთ. მერე
15-20 წუთის განმავლობაში გავაგრილოთ. გულსართისათვის: ნაღები წამოვადუღოთ, ჩავყაროთ შოკოლადი და
5 წუთი ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ და თან ვურიოთ. პატარა ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხები,
ვანილიანი შაქარი და მარილი და ჩავურიოთ შოკოლადიან ნაღებში. გამზადებული შოკოლადის
გონაში გამომცხვარ ბისკვიტიან ფორმაში ჩავასხათ და ღუმელში შევდგათ, ვაცხოთ სანამ გვერდები
არ შეუმაგრდება, შუაგულში კი კვლავაც რბილი უნდა დარჩეს (დაახლოებით 20-25 წუთი). გაგრილების
პროცესში კრემი ბოლომდე გამაგრდება. თავისივე ფორმაში გავაგრილოთ დაახლოებით 1 საათის
განმავლობაში. სარკალასთვის: ნაღები წამოვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ, ჩავყაროთ
შოკოლადი და ვურიოთ სანამ არ გადნება. დავუმატოთ სიროპი, თბილი წყალი და მოვასხათ ტორტს.
ერთი საათით გავაჩეროთ.
გემრიელად მიირთვით!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
P.S. ტორტი კიდევ უფრო
გემრიელია წინა დღეს თუ გააკეთებთ და მაცივარში ჩააცივებთ, ოღონდ სარკალას ნუ მოასხამთ.
სარკალას მოსხმამდე მაცივრიდან გამოიღეთ და 1 საათი გააჩერეთ, რომ თახის ტემპერატურის
გახდეს.
0 კომენტარი.:
Post a Comment