28.7.12
შოკოლადის ჩიზქეიქი
Approved by
ამჯერად გამომცხვარი ჩიზქეიქის ჯერიც დადგა:
შოკოლადის
ჩიზქეიქი ერიკ ლანლარდისგან
8 პორცია
250 გრ შოკოლადის პეჩენიები ბურბონით, 125 გრ გამდნარი
კარაქი, 200 გრ ცხიმიანი ნაღების ყველი, 400 გრ ყველი მასკარპონე, 75 გრ ლერწმის შაქარი,
3 დიდი ზომის კვერცხი, 40 გრ კაკაო და კიდევ ცოტა ზევიდან მოსაფრქვევად, 100 გრ საუკეთესო
ხარისხის შავი შოკოლადი გამდნარი, 2 ჩ/კ შოკოლადის ექსტრაქტი
გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. 20 სმ დიამეტრის ტორტის
გასახსნელ ფორმა წავუსვათ ცხიმი და ფსკერზე ასევე დაცხიმული პერგამენტის ქაღალდი ჩავაფინოთ.
ბისკვიტისთვის პევენიები დავაბლენდეროთ, დავასხათ გამდნარი
კარაქი, კარგად გადავურიოთ და ჩავთკეპნოთ ტორტის ფორმი ფსკერზე. შევდგათ მაცივარში
30 წუთი-1 საათით. კრემისთვის კარგად ავთქვიფოთ ნაღების ყველი, მასკარპონე და შაქარი.
ჩავათქვიფოთ კვერცხები, კაკო და სულ ბოლოს დავუმატოთ შოკოლადის ექსტრაქტი და წყლის აბაზანაზე გამდნარი
შოკოლადი. ყველაფერი კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში. ბისკვიტიანი ტორტის ფორმა მაცივრიდან
გამოვიღოთ და ჩავასხათ შოკოლადის კრემი. ზედაპირი მოვუსწოროთ და ღუმელში 50-60 წუთით
შევდგათ ან მანამ სანამ ნამცხვარს გვერდები არ შეუმაგრდება, ცენტრში კი ისევ უნდა თახთახებდეს.
ცეცხლი გამოვრთოთ და ჩიზქეიქი კარმიხურულ ღუმელში დავტოვოთ 1 საათით. გამოვიღოთ, გავაგრილოთ
და მაცივარში შევდგათ მინიმუმ სამი საათით. ირგვლივ ბარი დანა შემოვატაროთ და ფრთხილად ამოვიღოთ ფორმიდან, ავაცალოთ ქაღალდი,
მოვაფრქვიოთ კაკაო და მივირთვათ არაჟანთან ან ნაღებთან ერთად.
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment