შოკოლადის Mille Feuille მაყვლით

Approved by Natia Jinjolava


შოკოლადის Mille Feuille მაყვლით
 (ერიკ ლანლარდის რეცეპტებიდან)
ბისკვიტითვის: 500 გრ მზა ფენოვანი ცომი, 50 გრ კაკაო
შოკოლადის კრემისათვის: 100 გრ შავი შოკოლადი, 100 მლ ნაკლებადცხიმიანი ნაღები (10%-იანი),  600 მლ ცხიმიანი ნაღები, 2 ს/კ შავი მოცხრის ლიქიორი crème de cassis
მოსართავად: 400 გრ მაყვალი, შაქრის პუდრა და კაკაო თავზე მოსაფრქვევად
გავახუროთ ღუმელი 220°C-მდე. მაგიდის ზედაპირზე ცოტაოდები ფქვილი მოვაფრქვიოთ და გავაბრტყელოთ ცომი დიდი ზომის ოთკუთხედად. ცომს ზემოდან კაკაო მოვაფრქვიოთ. ცომი ორივე მხრიდან ისე მოვკეცოთ, რომ მოკეცილი კიდეები შუში ერთმანეთს შეხვდეს. გავიმეოროდ პროცედურა, კიდევ ერთი პორცია კაკაოს დამატებით და ასე გავაგრძელოთ სანამ ცომის პატარა კვადრატს არ მივიღებთ. 
ცომი  საცხობ ფირფიტის ზომაზე გავაბრტყელოთ და გადავიტანოთ ფირფიტაზე.  ცომი აუცილებლად გააბრტყელეთ და მის გაწელვა ნუ შეეცდებით, ცხობისას განაწელი ცომი, შეიკუმშება და თავდაპირველ ზომას დაუბრუნდება. ცომი მთელ ზედაპირზე დავჩხვლიტოთ ჩანდლით (ზედმეტად რომ არ გაფუვდეს). თავზე პერგამენტის ქაღალდი დავაფაროთ, ზემოდან სიმძიმისთვის მეორე საცხობი ფორმა დავადგათ და ღუმელში 10-15 წუთით შევდგათ, სანამ ცომი ფერს არ შეიცვლის. ცომს სიმძიმე ავაცალოთ და ისევ ღუმელში შევაბრუნოთ კიდევ 15 წუთით. რომ გამოცხვება, გამოვიღოთ ღუმელიდან და გავაგრილოთ.
სანამ ცომი გრილდება, კრემი მოვამზადოთ. ნაკლებადცხიმიანი ნაღები სქელძირიან ქვაბში ჩავასხათ და შევაცხელოთ (თითს რომ გვწვავდეს ისე). დავასხათ დატეხილ შავ შოკოლადს, მოვურიოთ და შოკოლადი რომ გადნება, შევაგრილოთ. ცხიმიანი ნაღები მიქსერით კარგად ავთქვიფოთ და გადავურიოთ გამდნარი და გაცივებული შოკოლადი. დავუმატოთ ლიქიორი.
ცომი რომ გაცივდება დავჭრათ პატარა მართკუთხედებად. კრემი ჩავასხათ საკონდიტრო ტომსიკაში და ცომის მართკუთხედი დავკრემოთ (შეგგიძლიათ პირდაპირ დანითაც წაუსვათ). კრემზე ზევიდან მაყვალი დავალგოთ და მაყვლებს შორის ადგილები კრემით ამოვავსოთ. თავზე შოკოლადის ცომის მეორე კვადრატი დავაფაროთ. მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და კაკაო. დარჩენილი ბისკვიტებიც იგივენაირდ მოვრთოთ. ცოტაოდენ მაყვალს ლიქიორი მოვასხათ და ნამცხვრის ნაჭრები ლიქიორიანი მაყვლით გავაფორმოთ.



საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი


0 კომენტარი.:

Post a Comment