17.10.12
ფორთოხლის ტარტი ფრანგულად
Approved by
ფორთოხლის
ტარტი
26
სმ დიამეტრის და 3 სმ სიმაღლის ფორმისთვის: ცომისთი - 100 გრ კარაქი, 50 გრ შაქრის
პუდრა, 1 კვერცხის გული, 150 გრ ფქვილი;
გულსართი - 50 გრ ფორთოხლის ჯემი, ¼ ლ ნაღები, 100 გრ შაქარი, 6 კვერცხი, 3 ლიმონის გახეხილი
ცედრა;
მოსართავად
- 1 ფორთოხალი, 50 გრ შაქარი, 2 ს/კ წყალი, 2 ცალი კრაჭუნა ალუბალი
ფქვილით, შაქრით, კვერცხის გულით და კარაქით მოვზილოთ
ფხვიერი ცომი. გავახვიოთ ცელოფანში და შევდოთ მაცივარში 2 საათით. მერე გამოვიღოთ ცომი
მაცივრიდან და ფქვილმოყრილ დაფაზე გავაბრტყელოთ 2 მმ-ს სისქეზე. ცომი ამოვაფინოთ ცხიმწასმული
კერამიკის საცხობ ფორმაში. გადავუსვათ ფორთოხლის ჯემი. ღუმელი გავახუროთ
200°C-მდე. ნაღები, შაქარი, კვერცხები და ლიმონის ცედრა ავთქვიფოთ კარგად. ათქვეფილი კრემი დავასხათ ცომზე,
შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 50-60 წუთი. ფორთოხალი გავფცქვნათ და დავჭრათ ძალიან თხელ
ნაჭრებად. შაქრისა და წყლიგან მოვადუღოთ სქელი სიროპი. ფორთოხლი ნაჭრები 3 წუთის განმავლობაში
ჩავალაგოთ ცხელ სიროპში (ნუ მოხარშავთ!). ფორთოხლის ნაჭრებიდან ზედმეტ სიროპს ჩამოწურვა
ვაცალოთ და მერე მზა ტარტზე დავალაგოთ. მოვრთოთ კრაჭუნა ალუბლებით და გემრიელად მივირთვათ!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი
პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment