ღვეზელი სოსისითა და ისპანახით

Approved by Natia Jinjolava


ღვეზელი სოსისითა და ისპანახით
(ძალიან, ძალიან გემრიელია)
ოთხი პორცია
250 გრ ფქვილი, 140 გრ კარაქი, მარილი, 1 ხახვი, 300 გრ ისპანახი, დაფქული პილპილი, მწიკვი ჯავზის კაკალი, 2 ს/კ დაფქული ორცხობილა, 500 გრ გრძელი და წვრილი სოსისი, 1 ს/კ ზეთი, 100 გრ ყველი გაუდა გახეხილი, 3 კვერცხი, 6 ს/კ რძე
ფქვილის, 130 გრ კარაქის, ½ ჩ/კ მარილისა და 3-4 ს/კ წლისგან მოვზილოთ ცომი. გავახვიოთ ცელოფანში და შევდოთ მაცივარში 30 წუთით.
28 სმ დიამეტრიანი გასახსნელი საცხობი ფორმა, ან თუ ღვეზელის ფორმიდან ამოღება არ გვინდა, ცეცხლგამძლე ლამაზი კერამიკული ფორმა დავცხიმოთ.
ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ კარაქში. ხახვი გამჭვირვალე რომ გახდება დავუმატოთ ისპანახი. მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ჯავზის კაკალი. ისპანახი რომ დარბილდება გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
გავახუროთ ღუმელი 220°C-მდე.
ცომი გავაბრტყელოთ თხლად და ჩავაფინოთ ფორმაში, კიდეებიდან გადმოსული ზედმეტი ცომი შემოვაჭრათ. დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და ფსკერზე მოვაყაროთ ორცხობილა. სოსისი დავახვიოთ სპირალვით (როგორც სურათზეა ისეთ ერთ მთლიან სოსისს თუ ვერ იშოვით, რამდენიმეც შესანინავად იხვევა) და დავბრაწოთ კარგად გაცხელებულ ტაფაზე ზეთში. გადავიტანოთ ცომზე. სოსისის ხვეულებს შორის გავანაწილოთ ისპანახი და ყველი. კვერცხი და რძე ავთქვიფოთ ერთად, შევასუნელოთ მარილით და პილპილით, სოსისს და ისპანახს ზემოდან გადავასხათ. პეროგი შევდგათ ღუმელში 30 წუთით და მერე გემრიელად მივირთვათ!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი


0 კომენტარი.:

Post a Comment