შოკოლადის პეჩენიები მარილით

Approved by Natia Jinjolava


შოკოლადის პეჩენიები მარილით
( www.epicurious.com )
გამოდის 24 ცალი
1 ½ ჭ ფქვილი, ½ ჩ/კ სოდა, ½ ჩ/კ მარილი, 100 გრ კარაქი ოთახი ტემპერატურის, ¾ ჭ ლერწმის შაქარი, ½ ჭ შაქარი, ¼ ჭ შაქრის პუდრა, 2 მსხვილი კვერცხის გული, 1 მსხვილი კვერცხი, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ვანილიანი შაქრით), 250 გრ წვრილად დატეხილი შავი შოკოლადი, ზღვის მარილი (იყიდება აფთიაქებში)
გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. ორ ცალ საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. ჯამში ერთმანეთში ავურიოთ ფქვილი, სოდა და მარილი. მეორე ჯამი მიქსერით გავთქვიფოთ კარაქი, შაქრის პუდრა და ორივე შაქარი, სანამ შაქარი არ გადნება და კარაქი კრემის კონსისტენციის არ გახდება (დაახლოებით 3-4 წუთი). დავუწიოთ მიქსერის სიჩქარეს და ჩავათქვიფოთ კვერცხი და კვერცხის გულები, ბოლოს ვანილიც. თანდათანობით დავუმატოთ სოდიანი ფქვილიც. სამზარეულოს ნიჩბით ჯამის გვედებზე შერჩენილი ცომი ჩამოვფხიკოთ და დავრწმუნდეთ რომ ყველა ინგრედიენტი კარგადაა ერთმანეთში გადარეული. ჩავაყაროთ დაჩეჩქვილი შოკოლადიც და მოვურიოთ კოვზით ან ნიჩბით.
საცხობ ფირფიტაზე დაფენილ პერგამენტზე კოვზით, ერთმანეთისგან მოშორებით დავსვათ ცომის ბურთები და სველი თითებით ან კოვზის ზურგით ცოტათი დავაწვეთ და დავაბრტყელოთ (ცხობისას ცომი კიდევ უფრო გადნება და გაიფლაშება). ზემოდან მოვაყაროთ სულ ცოტა ზღვის მარილი. ვაცხოთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში. პეჩენიები გარედან რომ შემაგრდება და შეოქროსფერდება, უკვე მზადაა. ჯერ კიდევ ცხელი რბილი უნდა იყოს, გაცივების მერე გამაგრდება. გამოვიღოთ ღუმელიდან, რამდენიმე წუთი საცხობ ფირფიტაზე დავტოვოთ, მერე კი გადმოვიღოთ და ბოლომდე გავაგრილოთ. შევინახოთ ოთახი ტემპერატურაზე.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment