შვედური სემლა (Semla)- კრემიანი ფუნთუშა ყველიერისთვის

Approved by Natia Jinjolava


შვედური სემლა (Semla
გამოდის 16 ფუნთუშა
2 კვერცხი, 75 გრ გამდნარი კარაქი, 1 ½ ჭ თბილი რძე, 25 გრ მშრალი საფუარი, 5 ჭ ფქვილი, ½ ჭ შაქარი, ½ ჩ/კ მარილი, 1 ჩ/კ დაფქული ილი, 1 ჭ ფქვილი,1 ჩ/კ სოდა, ½ ჭ რძე, 150 გრ მარციპანი, 2 ჭ ცხიმიანი ნაღები, 2 ს/კ შაქარი, შაქრის პუდრა ზემოდან მოსაფრქვევად

ფართო ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხები, გამდნარი კარაქი და რძე. დავუმატოთ საფუარი და გავაჩეროთ 5 წუთი. ცალკე ჯამში ერთმანეთში გადავურიოთ გაცრილი 5 ჭ ფქვილი, ½ ჭ შაქარი, მარილი და დაფქული ილი. საფუარიანი რძე ბუშტუკებს რომ გაიკეთებს გადავურიოთ ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. გადავაფაროთ ჩაის ტილო და თბილ ადგილას დავდგათ 30 წუთით.  1ჭ ფქვილი და სოდა ერთმანეთში გადავურიოთ და ჩავაზილოთ ამოსულ ცომში. ცომი დავყოთ 16 თანაბარ ნაწილად და გავაკეთოთ ბურთები. დავალაგოთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, გადავაფაროთ ჩაის ტილო და თბილ ადგილას გავაჩეროთ 35-40 წუთი. გავახუროთ ღუმელი 190°C-მდე. ფუნთუშები შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ ორქოსფრად არ დაიბრაწება. გამოვიღოთ ღუმელიდან და გავაგრილოთ ოთახი ტემპერატურამდე.
ფუნთუშები რომ გაგრილდება თავები წავაჭრათ და გადავდოთ გვერდზე. კოვზით ან ბასრი დანით ამოვღრუტნოთ ფინთუშების გული. ამონღრუტნი რბილობი დავპუტოთ პატარა ნაწილებად და ჩავყაროთ ჯამში, დავალბოთ რძეში და გადავურიოთ მარციპანიც. ვზილოთ კოვზით სანამ ერთგვაროვან და რბილ, სქელი კრემის კონისტენციის მასას არ მივიღებთ. საჭიროების შემთხვევაში დავუმატოტ რძე. ავთქვიფოთ ნაღები 2 ს/კ შაქართან ერთად, სანამ ნაღები ფორმის შენარჩუნებას არ დაიწყებს. ამოღრუტნული ფუნთუშები ამოვავსოთ მარციპანის კრემით. ზემოდან ათქვეფილი ნაღები გადავუსვათ დაახლოებით 1,5 სმ-ს სისქეზე და ზემოდან მოჭრილი თავი დავახუროთ. მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მივირთვათ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment