თეთრი შოკოლადის პეჩენიები ალუბლის ჩირით

Approved by Natia Jinjolava


თეთრი შოკოლადის პეჩენიები ალუბლის ჩირით
100 გრ დარბილებული კარაქი, 100 გრ ლერწმის შაქარი, 100 გრ შაქარი, 1 კვერცხი, 1 ½ ჭ ფქვილი, ½ ჩ/კ სოდა, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი, ¼  ჩ/კ მარილი, 150 გრ დაჩეჩქვილი თეთრი შოკოლადი, 100 გრ დაჭრილი მაკადამიური თხილი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მოხალული ჩვენებური თხილით), 200 გრ დაკურკული ალუბლის ჩირი

გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. ფართო ჯამში ავთქვიფო კარაქი და შაქარი სანამ კარაქი კრემის კონსისტენციის არ გახდება (დაახლოებით 3-5 წუთი). ჩავათქვიფოთ კვერცხი და ვანილი. ცალკე ჯამში ერთმანეთში გადავურიოთ ფქვილი, სოდა და მარილი. ხის ნიჩაბით ფრთხილად გადავურიოთ ფქვილი ათქვეფილ კარაქს. დავუმატოთ თეთრი შოკოლადი, თხილი და ალუბლის ჩირი.
საცხობ ფორფიტაზე დაფენილ პერგამენტზე კოვზით ერთმანეთისგან მოშორებით დავსვათ ცომის პატარა ბურთები და სველი თითებით ან კოვზის ზურგით ცოტათი დავაწვეთ და დავაბრტყელოთ (ცხობისას ცომი კიდევ უფრო გადნება და გაიფლაშება). ვაცხოთ დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში. პეჩენიები გარედან რომ შემაგრდება და შეოქროსფერდება, უკვე მზადაა. ჯერ კიდევ ცხელი რბილი უნდა იყოს, გაცივების მერე გამაგრდება. გამოვიღოთ ღუმელიდან, რამდენიმე წუთი საცხობ ფირფიტაზე დავტოვოთ, მერე კი გადმოვიღოთ და ბოლომდე გავაგრილოთ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment