22.1.11
ორიოდე მარტივი იდეა, უბრალო ხაჭო და საუცხოო შედეგი
Approved byგადავინაცვლოთ გერმანიაში. აქაურობის ხშირი სტუმარი ვარ და ძალიან მიყვარს. გერმანულ სამზარეულოს რაც ეხება, რატომღაც არცთუ ისე მომხიბლავად ითვლება, თუმცა ალბათ არავინ შემომეკამათება, რომ გერმანული ხორცეული (რომელზეც აუცილებლად დავწერ) - ძეხვები, ვურსტები, ლორი და ვინ იცის, კიდევ რა, ოდას ნამდვილად იმსახურებს. დღეს კი ჭეშმარიტად გერმანულ დესერტს, ბავარიულ ქეზექუხენს (ანუ ხაჭოს ნამცხვარს) შემოგთავაზებთ. რეცეპტი, როგორც ყოველთვის, მარტივია.
შემადგენლობა:
ცომი: 50გ შაქარი, 100გ კარაქი, 150გ ფქვილი, 1 კვერცხის გული, ვანილი.
სატენი: 350მლ რძე, 200გ შაქარი, 600-700გ ხაჭო (შეგიძლიათ გერმანული ქვარკიც და იტალიური რიკოტაც თამამად გამოიყენოთ), ლიმონის ცედრა, 1 პარკი (დაახლოებით 40გ) ვანილის პუდინგი, 50გ სახამებელი, 3 კვერცხის ცილა, 100გ ქიშმიში ან ნუში (სურვილისამებრ).
ცომის ინგრედიენტები ავურიოთ და მოვზილოთ ცომი, რომელსაც ცხიმწასმულ ფორმაში გადავიტანთ (ფორმის ძირი და კედლები ისე დავფაროთ, რომ ცომმა ჭურჭლის ფორმა მიიღოს) და ცოტა ხნით მაცივარში მოვათავსებთ.
სანამ ცომი მაცივარში ისვენებს, სატენის მასალა (კვერცხის ცილის გარდა) მიქსერით ავთქვიფოთ, ცალკე ათქვეფილი ცილა ფრთხილად დავამატოთ, მიღებული მასით გაციებული ცომი მთლიანად დავფაროთ და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 1,5 საათის განმავლობაში.
ღუმელიდან საბოლოოდ გამოღებამდე 15 წუთით ადრე შეგიძლიათ ნამცხვრის ზედაპირს კვერცხის ცილა წაუსვათ. თუ გეშინიათ, რომ ხაჭოს მასა ცომზე უფრო ადრე გამოცხვება და ზევიდან მიიწვება, შეგიძლიათ საცხობ ფორმას ალუმინის ფოლგა დაახუროთ და გვერდები შემოუკეცოთ.
გაითვალისწინეთ, გამომცხვარ ქეზექუხენს მაცივარი ძალიან უყვარს, ასე რომ გააციეთ და ისე მიირთვით!
თქვენი სურვილისა და გემოვნების მიხედვით, შეგიძლიათ ქეზერქუხენი მორთოთ გამდნარი შოკოლადით, სხვადასხვა კენკრით ან სულაც ჯემით. ერთი სიტყვით, თქვენი ნებაა, მე კი წავედი, სამზარეულოში „რევიზიას“ ჩავატარებ, სათანადო პროდუქტებს დავძებნი, ხელებს დავიკაპიწებ და ცხობას შევუდგები...
კეთილი სურვილებთ, თქვენი დეიდა პოლი
1 კომენტარი.:
ნამცხვარი არ ვიცი, მაგრამ ისე სასიამოვნოდ საუბრობს, რომ ეჭვიც არ მეპარება მის სანამცხვრე "ხელოვნებაში" ნანა
Post a Comment