შოკოლადის პეჩენია ბანანით

Approved by Natia Jinjolava


შოკოლადის პეჩენიანია ბანანით მარტა სტიუარტისაგან
1 ½ ჭ ფქვილი, 1 ჩ/კ მარილი, ½ ჩ/კ სოდა, 150 გრ კარაქი ოთახი ტემპერატურის, ½ ჭ შაქარი, ½ ჭ ლერწმის შაქარი, 1 მსხვილი კვერცხი, 1 ½ ჩ/კ ვანილის ექტრაქტი, ½ ჭ მწიფე ბანანი ჩანგლით დასრესილი, 1 ჭ მიუსლი (ჰერკულესი), 250 გრ შავი შოკოლადი დაჩეჩქვილი, ½ ჭ მსხვილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი
გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. ორ ცალ საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. ჯამში ერთმანეთში ავურიოთ ფქვილი, სოდა და მარილი. გადავდოთ გვერდზე. მეორე ჯამი მიქსერით გავთქვიფოთ კარაქი და ორივე შაქარი, სანამ შაქარი არ გადნება და კარაქი კრემის კონსისტენციის არ გახდება (დაახლოებით 3-4 წუთი). დავუწიოთ მიქსერის სიჩქარეს და ჩავათქვიფოთ კვერცხი, ბანანი და ვანილი. თანდათანობით დავუმატოთ სოდიანი ფქვილიც. სამზარეულოს ნიჩბით ჯამის გვედებზე შერჩენილი ცომი ჩამოვფხიკოთ და დავრწმუნდეთ რომ ყველა ინგრედიენტი კარგადაა ერთმანეთში გადარეული. ჩავაყაროთ ჰერკულესი, ნიგოზი, დაჩეჩქვილი შოკოლადიც და მოვურიოთ კოვზით ან ნიჩბით.
კოვზით ერთმანეთისგან მოშორებით დავსვათ საცხობ ფირფიტაზე დაფენილ პერგამენტზე ცომის პატარა ბურთები და სველი თითებით ან კოვზის ზურგით ცოტათი დავაწვეთ და დავაბრტყელოთ (ცხობისას ცომი კიდევ უფრო გადნება და გაიფლაშება). ვაცხოთ დაახლოებით 12-13 წუთის განმავლობაში. პეჩენიები გარედან რომ შემაგრდება და შეოქროსფერდება, უკვე მზადაა. ჯერ კიდევ ცხელი რბილი უნდა იყოს, გაცივების მერე გამაგრდება. გამოვიღოთ ღუმელიდან, რამდენიმე წუთი საცხობ ფირფიტაზე დავტოვოთ, მერე კი გადმოვიღოთ და ბოლომდე გავაგრილოთ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment