კოვბოური პეჩენიები

Approved by Natia Jinjolava


კოვბოური პეჩენიები
1 ½ ჭ ფქვილი, 1 ჩ/კ სოდა, ¾ ჩ/კ მარილი, 100 გრ კარაქი, 100 გრ არაქისის კარაქი, 100 გრ შაქარი, 100 გრ ლერწმის შაქარი, 2 მსხვილი კვერცხი, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი, 2 ჭ „ჰერკულესი“, 400 გრ დაჩეჩქვილი შავი შოკოლადი, 1 ჭ წვრილად დაჭრილი არაქის

გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. საცხობ ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. ჯამში ერთმანეთში გადავურიოთ ფქვილი, სოდა და მარილი. გადავდგათ გვერდზე. მიქსერით გავთქვიფოთ შაქარი, არაქისის კარაქი და კარაქი სანამ კარაქი კრემის კონსისტენციის არ გახდება, სათითაოდ ჩავათქვიფოთ კვერცხები. მერე დავუმატოთ ვანილი. თანდათანობით გადავურიოთ ფქვილის და კაკაოს ნარევი. ჩავურიოთ ჰერკულესი, შოკოლადი და არაქისი.
საცხობ ფირფიტაზე დაფენილ პერგამენტის ქაღალდზე კოვზით ერთმანეთისგან მოშორებით დავსვათ ცომის პატარა ბურთები და სველი თითებით ან კოვზის ზურგით ცოტათი დავაწვეთ და დავაბრტყელოთ (ცხობისას ცომი კიდევ უფრო გადნება და გაიფლაშება). ვაცხოთ დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში. პეჩენიები გარედან რომ შემაგრდება და შეოქროსფერდება, უკვე მზადაა. ჯერ კიდევ ცხელი რბილი უნდა იყოს, გაცივების მერე გამაგრდება. გამოვიღოთ ღუმელიდან, რამდენიმე წუთი საცხობ ფირფიტაზე დავტოვოთ, მერე კი გადმოვიღოთ და ბოლომდე გავაგრილოთ. ზევიდან მოვაწუწოთ კარმელის სოუსი და მივირთვათ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment