მარილიანი პეჩენიები ნუტელას შიგთავსით

Approved by Natia Jinjolava


მარილიანი პეჩენიები ნუტელას შიგთავსით
(www.hungrygems.com)
2 ¼ ჭ ფქვილი. 1 ჩ/კ სოდა, ¼ ჩ/კ ზღვის მარილი, 200 გრ კარაქი, 50 გრ შაქარი, 100 გრ ლერწმის შაქარი, 150 გრ მუქი ლერწმის შაქარი, 1კვერცხი, 1 კვერცხის გული, 1 ს/კ მაწონი, 75 გრ დაჩეჩქვილი შავი შოკოლადი. 75 გრ დაჩეჩქვილი რძიანი შოკოლადი, 100 გრ დაჩეჩქვილი თეთრი შოკოლადი, 1 პატარა ქილა „ნუტელა“, ზღვის მარილი ზემოდან მოსაყრელად

კარაქი სქელძირიანი პატარა ქვაბით შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და "ვხალოთ" სანამ ყავისფერი არ გახდება. შიგადაშიგ ვურიოთ. როგორც კი გაყავისფრდება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაგრილოთ ოთახი ტემპერატურამდე. ერთმანეთში ავურიოთ ფქვილი, მარილი და სოდა და გადავდოთ გვერდზე. გაგრილებული კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ კრემის კონსიტენციამდე. ჩავათქვიოთ კვერცხი, კვერცხის გული, ვანილი და მაწონი. მარილიანი ფქვილი გადავურიოთ ხის კოვზით ან ნიჩბით. ბოლოს დავუმატოთ შოკოლადებიც. ცომს გადავაფაროთ ცელოფანი და მაცივარში შევდგათ მინიმუმ 2 საათით. კარგად ჩავაცივოთ „ნუტელაც“ (ეს აუცილებელი პროცედურაა ცომიდან თხევადი შიგთავსი გარეთ რომ არ გამოვიდეს).
გავახუროთ ღუმელი 180°C-მდე. თითო სუფრის კოვზი ცომი დავაბურთაოთ ცივი ხელებით, ცერა თითით შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ამ ჩაღრმავებაში მოვათავსოთ 1 ჩ/კ „ნუტელა“. ნუტელას თავზე ცომი ფრთხილად შევკრათ (საჭიროების შემთხვევაში დამატებითი ცომი გამოიყენეთ). გამზადებული ბურთულა დავდოთ პერგამენტდაფენილ ლანგარზე და მაცივარში შევდოთ სანამ ყველა ბურთულას არ გავამზადებთ.
მზა ბურთები ერთმანეთისგან მოშორებით დავალაგოთ პერგამენტდაფენილ საცხობ ფირფიტაზე და ძალიან ნაზად დავაწვეთ, დავაბრტყელოთ. ზემოდან მოვაყაროთ ცოტაოდენი ზღვის მარილი. შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 9-11 წუთი. 
პეჩენიები გარედან რომ შემაგრდება და შეოქროსფერდება, უკვე მზადაა. ჯერ კიდევ ცხელი რბილი უნდა იყოს, გაცივების მერე გამაგრდება. გამოვიღოთ ღუმელიდან, რამდენიმე წუთი საცხობ ფირფიტაზე დავტოვოთ, მერე კი გადმოვიღოთ და ბოლომდე გავაგრილოთ. 


საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment