სანტა კლაუსის პური

Approved by Natia Jinjolava


სანტა კლაუსის პური
1 ბატონისთვის: 250 გრ ლეღვის ჩირი, 250 გრ შავი ქლიავის ჩირი, 175 გრ დაკურკული ფინიკები, 125 გრ ყვითელი ქიშმიში, 125 გრ მუქი ქიშმიში, 250 მლ ხილის შნაპსი, 125 მლ რძე, 60 გრ საფუარი, 500 გრ ფქვილი, 75 გრ შაქარი, 1 ლიმონის გახეხილი  ცედრა, 125 გრ კარაქი, 2 კვერცხი, ½ ჩ/კ დაფქული დარიჩინი, 1 მწიკვი მარილი, 1 მწიკვი დაფქული მიხაკი, 1 მწიკვი დაფქული იამაიკური პილპილი, 1 მწიკვი დაფქული ილი, 1 მწიკვი ანისულას თესლი, 1 კვერცხის გული, 50 გრ გაფცქვნილი ნუში
ლეღვის ჩირი, შავი ქლიავის ჩირი და ფინიკები დავჭრათ ქიმიშის ზომის კუბიკებად, გადავურიოთ ქიშმიშები, დავასხათ შნაპსი, თავზე დავახუროთ და დავტოვოთ მთელი ღამით. მეორე დღეს ფართო ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი, შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება. ამ ჩაღრმავებაში ჩავყაროთ საფუარი და დავუმატოთ 1 ს/კ შაქარი, დავასხათ თბილი რძე და ცოტა ფქვილიც გადავურიოთ. დავაფაროთ ჩაის ტილო და თბილ ადილას გავაჩეროთ 15-20 წუთი. აფუარიანი რძე ბუშტუკებს რომ გაიკეთებს მოვზილოთ ცომი და თან დავუმატოთ დარჩენილი შაქარი, კვერცხები, კუბიკებად დაჭრილი კარაქი, სანელებლები, მარილი და მიქსერით ან ხელით მოვზილოთ ცომი. ვზილოთ და ვაბურთაოთ, სანამ ცომი ბუშტებს არ გაიკეთებს და ჯამის კედლებიდან მოშორებას არ დაიწყებს. ისევ დავაფაროთ ტილო და 1 საათით დავივიწყოთ. ცომის 1/3 ცალკე ჯამში გადავიტანოთ ან გავახვიოთ ცელოფანში. დარჩენილ ცომს კი დავუმატოთ შნაპსში დამბალი ხილი და კიდევ ერთხელ კარგად მოვზილოთ. დავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ 30 წუთი. საცხობ ფირფიტას წავუსვათ ცხიმი ან დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. გადანახული ცომი ფქვილმოყრილ დაფაზე გავაბრტყელოთ ისე, რომ 30 სმ X30 სმ-ზე კვადრატი გამოგვივიდეს. ხილიან ცომს პურის ბატონის ფორმა მივცეთ და გაბრტყელებულ ცომში გავახვიოთ. პური გადავიტანოთ საცხობ ფირფიტაზე ცომის კიდეები შეწებების ადგილით ქვევით. გავაჩეროთ 30 წუთი. ამასობაში ღუმელი გავახუროთ 200°C-მდე. ავთქვიფოთ კვერცხიხ გული 1 ს/კ თბილ წყალთან ერთად და გადავუსვათ ცომის ბატონს. ზემოდან მოვრთოთ ნუშის ლებნებით. ვაცხოთ ღუმელის ყველაზე ქვედა დონეზე 60-70 წუთის განმავლობაში. გამოვიღოთ და გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე. გავახვიოთ ალუმინის ფოლგის ნაჭერში და ... 1 კვირით შევინახო. მერე ვჭამოთ.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment