იტალიური სააღდგომო ნამცხვარი

Approved by Natia Jinjolava


იტალიური სააღდგომო ნამცხვარი
ცომისთვის: 200 გრ ფქვილი, 2 ს/კ შაქარი, 125 გრ კუბიკებად დაჭრილი ჩაცივებული კარაქი, 2 კვერცხი, მწიკვი მარილი, ¼ ჩ/კ სოდა
გულსართისთვის: 425 გრ ყველი რიკოტა (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ხაჭოთი), 200 გრ შაქარი, 1 ს/კ ფქვილი, 1 ს/კ ფორთოხლის გახეხილი ცედრა, 1 ჩ/კ ფორთოხლის ექსტრაქტი ან 2 ს/კ ფორთოხლის ლიქიორი, 4 კვერცხი, 2/3 ჭ წვრილად დატეხილი შოკოლადი; შაქრის პუდრა ზემოდან მოსაყრელად

ცომისათვის ყველა ინგრედიენტი ერთად მოვათავსოთ ბლენდერში ან სამზარეულოს პროცესორში და ვაქციოთ ცომად. ან ცივი ხელებით მოვზილოთ, გავახვიოთ ცელოფანში და შევდოთ მაცივარში 1 საათით.
ჩაცივებული ცომი გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ამოვაფინოთ 23 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმაში. გადავაფაროთ ცელოფანი და რამდენიმე წუთით შევდგათ საყინულეში.
გავახუროთ ღუმელი 175°C–მდე. ჯამში ერთმანეთში გადავურიოთ რიკოტა, შაქარი, ფქვილი, ფორთოხლის ცედრა და ექსტრაქტი. ცალკე ჯამშვი ვთქვიფოთ კვერცხები 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გაღიავდება. დავუმატოთ რიკოტას. რიკოტას და კვერცხის ნარევით ამოვავსოთ ცომამოფენილი საცხობი ფორმა და ზემოდან წვრილად დატეხილი შოკოლადი მოვაყაროთ. შოკოლადის ნატეხებს ფრთხილად დავაწვეთ, ცოტათი რომ ჩაიძიროს. ვაცხოთ 50 წუთის განმავლობაში. ნამცხვარი რომ გამოცხვება, ცეცხლი გამოვრთოთ, ღუმელის კარი გამოვაღოთ და ღუმელშივე გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე. ჭამის წინ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა, მერე კი დავჭრათ და გემრიელად მივირთვათ.

საუკეთესო სურვილებით თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment