ატმის ნამცხვარი უატმოდ იტალიურად

Approved by Mary Poppins


ატმის ნამცხვარი 

2 ცალი ბურთების  საცხობი ფირფიტა
ბიკვიტისთვის: 5 კვერცხი, 5 ს/კ ფქვილი, 5 ს/კ შაქარი, 1 პაკეტი ვანილის შაქარი, მწიკვი მარილი, მწიკვი სოდა
კრემისთვის: 1 პაკეტი ვანილის პუდინგის ფხვნილი, 3 ს/კ შაქარი, 0,5 ლ რძე, 100 გრ ოთახის ტემპერატურის კარაქი
მოსართავად: ¾ ჭ შაქარი, წითელი და ყვითელი ფერის თხევადი ნამცხვრის საღებავი, 12 ცალი ფოთოლი (საურველია პიტნის), დარიჩინის ჩხირი, 12 ცალი ნუშის გული

კვერცხის ცილები და გულები დავაცალკევოთ და მოვათავსოთ ცალ-ცალკე ჯამებში. ცილები ავთქვიფოთ მწიკვ მარილთან ერთდ და ბეზე ფორმის შენარჩუნებას რომ დაიწყებს თითო-თითო კოვზად დავუმატოთ 3 ს/კ შაქარი. 
ცალკე ჯამში გავთქვიფოთ კვერცხის გულები, დარჩენილი 2 ს/კ შაქარი და ვანილის შაქარი. გათქვეფილი გულები ფრთხილად გადავურიოთ ათქვეფილ ცილაში, ხის კოვზით დავუმატოთ 2 ს/კ ფქვილი და სოდა. კარგად, მაგრამ ფრთხილად მოვურიოთ და მერე თითო-თითო კოვზად გადავურიოთ დარჩენილი ფქვილიც.
გამზადებული ცომი გავანაწილოთ ცხიმწასმულ ბურთის ფორმის საცხობ ფორმებში (12 განყოფილებიანი ფორმა, რომელშიც ნახევარსფეროები გამოდის) და შევდგათ 170°C-მდე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთით. გამოვიღოთ, ბისკვიტებს 5-10 წუთი ფორმაშივე ვაცალოთ გაგრილება და მერე გადმოვიღოთ ფორმიდან და გავაგრილოთ საბოლოოდ.
სანამ ბისკვიტი ცხვება, მოვამზადოთ კრემი: სქელძირიანი პატარა ქვაბით დავდგათ რძე გასაცხელებლად. პუდინგის ფხვნილი და შაქარი გავხსნათ შემთბარ რძეში და შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე. თან ვურიოთ. კრემი რომ ადუღდება, გავაჩეროთ 2 წუთი ცეცხლზე, მერე გადმოვდგათ და გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე. ცალკე ჯამში კარგად ავთქვიფოთ კარაქი და ჩავათქვიფოთ პუდინგის კრემი და ყვითელი საღებავი.
შაქარს გადავურიოთ წითელი საღებავი და დავყაროთ ფართო თეფშზე. ავიღოთ გამომცხვარი „ბურთების“ ნახევრები, წავუსვათ შუაში კრემი, ჩავაყოლოთ თითოცალი ნუში და შევაწებოთ ერთმანეთს, ისე, რომ მთლიანი ბურთები გამოგვივიდეს. ბურთებს გარედან ძალიან თხლად (ისე, როგორც საბჭოთა საბავშვო ბაღში - პურს კარაქი), წავუსვათ კრემი და ამოვგანგლოთ ვარდისფერ შაქარში. დარიჩინი ჩხირი დავამტვრიოთ და ჩვენს ატმებს გავუკეთოთ დარიჩინის „ყუნწი“ და პიტნის „ფოთოლი“.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment