კვერცხი პამიდვრით მექსიკურად - Huevos rancheros

Approved by Natia Jinjolava


კვერცხი მექსიკურად - Huevos rancheros
2 პორცია
ზეითუნის ზეთი, 1 ხახვი წვრილად დაჭრილი, 1 ბულგარული წითელი წიწაკა დაჭრილი, 1 კბილი ნიორი დაჭყლეტილი, ½ ჩ/კ ხმელი ან ნედლი ორეგანო, 400 გრ კუბიკებად დაჭრილი პამიდორი, 1 წვრილად დაჭრილი წითელი ცხარე წიწაკა, 2 ნაჭერი პური

ტაფაზე დავასხათ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი და კარგად რომ გაცხელდება დავყაროთ ხახვი, ბულგარული წიწაკა, წიწაკა, ნიორი და ორეგანო.  ვთუშოთ 5 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ პამიდორი და ვთუშოთ კიდევ 5 წუთი. ძალიან თუ გამოშრა, ცოტაოდენი წყალი დავუმატოთ. შევამარილ-შევაპილპილოთ და სუფრის კოვზის ზურგით მოთუშულ ბოტნეულ დავაწვეთ და 4 ჩაღრმავება გავაკეთოთ. ამ ჩაღრმავებებში ჩავახალოთ კვერცხები, ტაფას თავსახური დავაფაროთ და ცეცხლზე დავტოვოთ 5 წუთის განმავლობაში. ცილა რომ შეიკვრება, გული კი ჯერ კიდევ თხევადია - კერძი მზადაა. მივირთვათ ცხლად პურთან ერთად.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინი

0 კომენტარი.:

Post a Comment