-ძამია ლოკოკინაო, მარტო არ მოგეწყინაო? მითხარი, რატომ აიგე ასე პატარა ბინაო? სტუმრად რომ ვინმე გეწვიოს, სად უნდაა დააბინაო?

Approved by Natia Jinjolava


ახალციხელი ლოკოკინების და მათი თანამოძმეების დღის აღსანინავად, ლოკოკინის მომზადების რამდენიმე წესს და მეტად საინტერესო რჩევას შემოგთავაზებთ. იცოდით, რომ მინდვრად დაჭერილი ლოკოკინა ფერმის ლოკოკინაზე ბევრად გემრიელია? და რომ მათი მომზადება დაჭერისთანავე არ შეიძლება?  
ერთი სიტყვით, ლოკოკინები დაკრიფეთ (ასე ეწოდება მათი შეგრივები პროცესს) და ორიოდე დღე მინის ქილაში (რასაკვირველია თავდახურულში, თორემ გაიქცევიან) დიეტაზე ამყოფეთ, თან რეგულარულად აბანავეთ. ორი დღის მერე, ჩაულაგეთ რამდენიმე ცალი სტაფილო და დაელოდეთ (3-4 დღე), სანამ მათი ცურცლი თუ კურკლი ხასხასა სტაფილოსფერი არ გახდება. მერე კიდევ ერთხელ გაახვანჩალეთ, ჩაბანეთ და დააბრუნეთ გარეცხილ ქილაში. შედგით მაცივარში. სიცივეში ლოკოკინები ღრმა ძილით დაიძინებენ და ასევე მძინარე ჩაყარეთ მდუღარეში.

ბაღის ლოკოკინები გორდონ რამზის რეცეპტით
1 პეშვი სალბის ფოთლები, 2-3 ნაჭერი (ლენტი) პანჩეტა ან ბეკონი ნახევარი პეშვი წვრილად დაჭრილო ოხრახუში, 1 ლიმონის წვენი, 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი, ლოკოკინები

ქვაბით ავადუღოთ წყალი ან ქათმის ბულიონი და ვხარშოთ ლოკოკინები 2 წუთის განმავლობაში. გადავწუროთ და პინცეტის ან დანი წვერის დახმარებით ამოვიღოთ ნიჟარებიდან. გავწმინდოთ.
ტაფა გავახუროთ საშუალო ცეცხლზე და დავბრაწოთ რამდენიმე ნაჭერი წვრილად დაჭრილი პანჩეტა ან ბეკონი. ბვეკონი რომ დაიბრაწება დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი სალბის ფოთლები, ლოკოკინები და ვბრაწოთ 1-2 წუთი. თან ვურიოთ. მოვაწუწოთ ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი და დავუმატოთ ოხრახუში. მივირთვათ ნებისმიერ სალათასთან ერთად.



ესკარგო (ლოკოკინა ფრანგულად)
1 კგ ზემოთ ნაჩვენები წესით ნადიეტარი და მომზადებული ლოკოკინები, 300 გრ კარაქი ოთახის ტემპერატურის, 1 მსხვილი თავი ნიორი, ლიმონის წვენი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მარილი, პილპილი და გახეხილი ყველი (სურვილის ემთხვევაში)

ქვაბით ავადუღოთ წყალი ან ქათმის ბულიონი და ვხარშოთ ლოკოკინები 2 წუთის განმავლობაში. გადავწუოთ და პინცეტის ან დანი წვერის დახმარებით ამოვიღოთ ნიჟარებიდან. გავწმინდოთ. შევამარილოთ და დავბრაწოთ კარგად გახურებლ ტაფაზე (ან მოვხარშოთ მწვანილებიან ბულიონში).
მოვამზადოთ კარაქი: დაბილებული კარაქი, მარილი, პილპილი, ლიმონის წვენი, დაჭყლეტილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში. დაბრაწული ლოკოკინები დავაბრუნოთ თავისავე ნიჟარაში და ამოვავსოთ არომატიზირებული კარაქით. შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ გახეხილი ყველი. მომზადების ამ ეტაპზე ლოკოკინების ცელოფანში ჩაყრა და სამომავლო სარგებლობისთვის გაყინვაც შეიძლება - სწორედ ასეთ მდგომარეობაშ იყიდება სუპერმარკეტებში.
კარაქიანი ლოკოკინები დავალაგოთ ტაფაზე, გახურებულ ღუმელში შევდგათ და 10 წუთი გავაჩეროთ.  თუკი ლოკოკინი ნჟარის გამოყენება არ გინდათ, არომატიზირებული კარაქი რაიმე პატარა ფორმებში მოათავსეთ, ზემოდან კი შემწვარი ლოკოკინა დაადეთ და 10 წუთით შედგით გახურებულ ღუმელში. ჭემთ ცხლად!

ლოკოკინა ბურგუნდიულად
20-30 ცალი უკვე მომზადებული და ნიჟარაგაცლილი ლოკოკინა, 100 გრ კარაქი, 50 გრ ყველი პარმეზანი, 2-3 კბილი ნიორი, დაჭრილი ოხრახუში, გახეხილი ჯავზის კაკალი და მარილი გემოვნებით

დარბილებულ კარაქში გადავურიოთ ოხრახუში, დაჭყლეტილი ნიორი, ჯავზის კაკალი და მარილი. ლოკოკინები გავანაწილოთ სპეციალურ სალოკოკინე ფორმაში ან გამოვიყენოთ მინი ტარტალეტკის ფორმები. ზემოდან წავუსვათ ცოტაოდენი არომატიზირებული კარაქი და ვაცხოთ 10 წუთი 230°C-ზე.

საუკეთესო სურვილბით, თქვენი მერიპოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment