პეჩენია „შავი კატა“

Approved by Natia Jinjolava


გამოდის დაახლოებით 15 ცალი
75 გრ შოკოლადი, 200 გრ კარაქი, 100 გრ შაქარი, 2 ¼ ჭ ფქვილი, 1 ჩ/კ ვანილის შაქარი, 1 კვერცხი, 30 გრ მარციპანი, ვარდიფერი საკონდიტრო საღებავი, შაქრის პუდრა მარციპანის გასაბრტყელებლად
გავახუროთ ღუმელი 175°C-მდე. საცხობ ფირფიტას წავუსვათ ცხიმი. დაბალ ცეცხლზე ან მდუღარე წყლის აბაზანაზე გავადნოთ დატეხილი შოკოლადი. დიდი ზომის ჯამში ავთქვიფოთ კარაქი და შაქარი. კარაქი კრემის კონსისტენციის რომ გახდება, ჩავათქვიფოთ გამდნარი შოკოლადი, ვანილის შაქარი, ფქვილი და კვერცხი. ცომისაგან დავამზადოთ 30 ცალი ერთნაირი ბურთი და 15 ცალი კუდი. 15 ბურთი გვერდზე გადავდოთ, დანარჩენ 15-ში კი მაკრატლით ამოვჭრათ პატარა სამკუთხედი კატის ყურებისთვის, ზუტად ისე, როგორც სურათზეა ნაჩვენები. საცხობ ფირფიტაზე მთლიანი ბურთებით, ამოჭრილი ბურთით და კუდით ავაწყოთ კატები (კუდი ქვევიდან ამოვუდოთ), შევდგათ ღუმელში და ვაცხოთ 12-14 წუთი. გამოვიღოთ და გავაგრილოთ. მარციპანის ¼ შევღებოთ ვარდისფრად და გამოვჭრათ 15 ცალი კატის ენა. დარჩენილი გავაბრტყელოთ შაქრისპუდრა მოყრილ დაფაზე (მარციპანის გაბრტყელებისას შაქრის პუდრა გამოვიყენოთ, ისევე, როგორც ფქვილ ცომის გაბრტყელებისას). გამოვჭრათ კატის თვალები და ულვაშები და დავაწებოთ გაცივებულ პეჩენიებზე, ზუსტად ისე, როგორც სურათზეა ნაჩვენები და მერე გემრიელად მივირთვათ!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი


0 კომენტარი.:

Post a Comment