თხილის ნამცხვარი

Approved by Natia Jinjolava



(გამოდის 50 ცალი)
2 კვერცხის ცილა, 1 მწიკვი მარილი, 150 გრ შაქარი, ¼ ლიმონის ცედრა და 2 ს/კ წვენი, 225 გრ დაფქული თხილი, 50 ცალი მთელი თხილი, საცხობი ქაღალდი
მიქსერით კარგად ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა მარილთან ერთად. თანდათანობით დავუმატოთ შაქარი, ლიმონის ცედრა და წვენი. ვთქვიფოთ დიდხანს. დავუმატოთ დაფქული თხილი. საცხობ თუნუქის ფირფიტას წავუსვათ ცხიმი ან დავაფაროთ პერგამენტი. ღუმელი გავახუროთ 150°C-მდე. თხილიანი ბეზე ჩავასხათ საკონდიტრო ტომსიკაში და პერგამენტზე დავსვათ პატარა რგოლები (რგოლებს ერთმანეთს ნუ მიატყუპებთ, ადგილი დატოვეთ). თითოეულ რგოლის შუაში თხილი ჩავდოთ. ძალიან დაბალ ცეცხლზე გამოვაშროთ ნამცხვარი (დახლოებით 15-20 წუთი). ნამცხვარი შუაში რბილი უნდა დარჩეს და მხოლოდ ქერქი შეუმაგრდეს, გაციებისას ისედაც გამაგრდება.
გემრიელად მიირთვით!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment