23.12.11
საშობაო პუდინგი ვისკის კრემით გორდონ რამზისაგან
Approved by
ტრადიციული ინგლისური საშობაო პუდინგი 6 საათი იხარშება ორთქლზე, მერე ორი კვირა უნდა შეინახოთ, საათნახევარი ისევ ორთქლზე გაათბოთ და ... დიდი უგემური რამეა. ცნობისმოყვარეებისათვის შარშან მისი რეცეპტი და მომზადების წესი უკვე შემოგთავაეთ (პუდინგზე ჩემეულ შთაბეჭდილებებთან ერთად):
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_6092.html
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_12.html
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_6092.html
http://chocolatecake-men.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html
წელს მის გამარტივებულ სუროგატებს გთავაზობთ. რომლებიც მალე მზადდება და მომზადებისთანავე იჭმევა. თანაც ბევრად უფრო გემრიელია.
ინგრედიენტები: ფორთოხლის კანი, 210 გრ კარაქი, 210 გრ ლერწმის შაქარი, 3 ს/კ ნეკერჩხლის სიროპი, 4 კვერცხი, 100 გრ ფქვილი, 3 ც დაფნის ფოთოლი, 1 ს/კ დაფქული მიხაკი, 1 ჩ/კ სოდა ან 3 ჩ/კ საცხობი ფხვნილი, მარილი, 150 გრ ცხიმიანი ნაღები, 25 მლ ირლანდიური ვისკი, 25 მლ ლიქიორი „აირიშ ქრიმი“ 100 მლ შავი შოკოლადი (გამდნარი)
პუდინგის ფორმას კარაქი წავუსვათ და კედლებზე ფორთოხლის გახეხილი ცედრა მოვაყაროთ. კარაქი და ლერწმის შაქარი ავთქვიფო. პუდინგის ფორმაში ნეკერჩხლის სიროპი ჩავასხათ და ფსკერზე დაფნის ფოთოლი ჩავაფინოთ. კვერცხები ავთქვიფოთ და კარაქისა და შაქრის კრემში ნელ-ნელა ჩავათქვიფოთ. ერთმანეთში არეული ფქვილი და სოდა გავცრათ და მიხაკი და მწიკვი მარილი დავუმატოთ. ფქვილი კვერცხისა და კარაქის მასაში გადავურიოთ და მიღებული ცომი პუდინგის ფორმაში ჩავასხათ. ავიღოთ პერგამენტის ქაღალდი და პუდინგის ფორმაზე გადასაკვრელად რომ გამოგვადგეს იმხელა წრე გამოვჭრათ. წავუსვათ კარაქი და კარაქიანი მხარით ცომისკენ გადავაკრათ პუდინგის ფორმას და ჰაერი რომ არ შეიპაროს, ირგვლივ თოკი შემოვუჭიროთ. თავზე დამატებით გადავაკრათ ალუმინის ფოლგა. ავიღოთ დიდი ქვაბი, ჩავასხათ მდუღარე წყალი, ჩადგათ ამობრუნებული ფინჯანი, ფინჯანზე მოვათავსოთ პუდინგი. ქვაბს თავსახური დავახურთ და შემოვდგათ გაზზე. პუდინგი წყლის აბაზანაზე დაახლოებით საათანეხავრი ვხარშოთ. საჭირო თუ გახდა, ქვაბში მდუღარე წყალი ჩავამატოთ ხოლმე.
ვისკის კრემი: ნაღები ჩავასხათ ჯამში და ვთქვიფოთ ნაღების შესქელებამდე. ჩავუმატოთ ვისკი და ლიქიორი. კრემი მაცივარში შევინახოთ.
გამზადებულ პუდინგი ფორმიდან თეფშზე გადმოვაყირაოთ. ვისკი ჩაასხით ალუმინის სასოუსეში, ცეცხლი წავუკიდოთ და გადაასხით პუდინგს. მივირთვათ ვისკის კრემთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment