27.12.11
პანაკოტა ბროწეულის სიროპით
Approved by
(2 პორცია)
ინგრედიენტები: 50 მლ ნაღები, 50 მლ რძე, 50 გრ შაქარი, 2 ს/კ რომი, 1 ს/კ ჟელატინი; 50 გრ შაქარი, 150 მლ ბროწეულის წვენი; მაცივარში ჩაცივებული შოკოლადის ფილა ბურბუშელას ასათლელად
ქვაბში ჩავასხათ ნაღები და რძე, ჩავაყაროთ შაქარი და შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე (შაქარი რძეს და ნაღებს ქვაბიდან გადმოსვლაში შეუშლის ხელს), დავუმატოთ რომი და თქვეფა-თქვეფით მივიყვანოთ ადუღებამდე. გადმოვდგათ ცეცხლიდან. დამბალი ჟელატინი გადავწუროთ და დავუმატოთ ნაღებს. მოვურიოთ და ჟელატინი რომ გადნება ნაღების კრემი ლამაზ, პატარა ჭიქებში გავანაწილოთ. ჭიქები ¾-ზე შევავსოთ და მაცივარში შევდგათ შესასქელებლად.
ახლა ბრწეულის სარკალა მოვამზადოთ: 50 გრ შაქარი დავყაროთ ტაფაზე დავასხათ 150 მლ ბროწეულის წვენი და სქელი, წებოვანი სიროპის მიღებამდე ვათუხთუხოთ. მზა სიროპი ფიალაში გადავასხათ და გავაგრილოთ. დაახლოებით 2-3 სთ-ის შემდეგ, პანაკოტა რომ გამზადდება, მაცივრიდან გამოვიღოთ და გაგრილებული სიროპი მოვასხათ. მაცივრიდან წინდაწინ ჩაცივებული შოკოლადის ფილა გამოვიღოთ, ბურბუშელა ავათალოთ და პანაკოტას მოვაყაროთ.
(გორდონ რამზის რეცეპტებიდან)
გემრიელად მიირთვით!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment