29.12.11
შოკოლადის ზღარბები
Approved by
100 გრ კარაქის, 60 გრ შაქარის, მარილისა და ქფვილისაგან მოვზილოთ ფხვიერი ცომი. გავახვიოთ ცელოფანში და 2 საათით მაცივარში შევდოთ. ქაღალდისგან გამოვჭრათ ზღარბის შაბლონი - დაახლოებით 7 სმ-ის სიგრძის კვერცხის ფორმის ოვალი (ერთი ბოლო რომ მრგვალი და მეორე წაწვეტებული ქონდეს). ღუმელი 200°C-მდე გავახუროთ. ფხვიერი ცომი პერგამენტის ქაღალდზე ½ სმ-ის სისქეზე გავაბრტყელოთ და გამზადებული შაბლონის მიხედვით 16 ცალი ოვალი ამოვჭრათ. ამოჭრილი ოვალები ღუმელში შევდგათ და დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ, მერე გამოვიღოთ და გასაგრილებლად დავდოთ. პუდინგის ფხვნილი 3 ს/კ რძეში გავხსნათ და კვერცხის გულები ჩავათქვიფოთ. რძე და შაქარი გაზზე გავაცხელოთ და დუღილამდე რომ მივა, პუდინგის ფხვნილიანი მასა ჩავუმატოთ და მორევა-მორევით კრემი მოვადუღოთ. დაახლოებით 2 წუთი ვადუღოთ, მერე გაზიდან გადმოვდგათ და გავაციოთ. კარაქი ავთვიფოთ კრემის კონსისტენციამდე და თითო-თითო კოვზად გაცივებული პუდინგი ჩავათქვიფოთ. 3 ს/კ კრემი ზღარბების მოსართავად შევინახოთ, დანარჩენში კი კაკაო შევურიოთ.
ტორტის ბისკვიტი კუბიკებად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში და დავასხათ წყლის და შაქრისაგან მოდუღებული ცხელი სიროპი. თავზე დავახუროთ და 30 წთ გავაჩეროთ. სიროპით გაჟღენთილი ბისკვიტის კუბიკები კრემში გადავურიოთ, ისე რომ კუბიკები ბოლომდე არ ავზილოთ. მიღებული კრემი ფხვიერი ცომის ოვალებზე გორასავით დავახვავოთ. ნუშის ჩხირები ეკლებივით ჩავარჭოთ მომავალი ზღარბების მთელ სხეულზე - ცხვირის წვეტიანი ნაწილის გარდა ყველგან. ზღარბის ნახევარფაბრიკატები 1 საათით მაცივარში შევდგათ. შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და გადავასხათ ზღარბებს. შოკოლადის სარკალა რომ შეშრება გადანახული თეთრი კრემით დავასვათ თვალები და ცხვირები (ისე როგორც სურათზეა) თვალებზე მეტი ნატურალურობისთვის თითო შოკოლადის წუნწკლიც დავაწვეთოთ.
ტორტის ბისკვიტი კუბიკებად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში და დავასხათ წყლის და შაქრისაგან მოდუღებული ცხელი სიროპი. თავზე დავახუროთ და 30 წთ გავაჩეროთ. სიროპით გაჟღენთილი ბისკვიტის კუბიკები კრემში გადავურიოთ, ისე რომ კუბიკები ბოლომდე არ ავზილოთ. მიღებული კრემი ფხვიერი ცომის ოვალებზე გორასავით დავახვავოთ. ნუშის ჩხირები ეკლებივით ჩავარჭოთ მომავალი ზღარბების მთელ სხეულზე - ცხვირის წვეტიანი ნაწილის გარდა ყველგან. ზღარბის ნახევარფაბრიკატები 1 საათით მაცივარში შევდგათ. შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და გადავასხათ ზღარბებს. შოკოლადის სარკალა რომ შეშრება გადანახული თეთრი კრემით დავასვათ თვალები და ცხვირები (ისე როგორც სურათზეა) თვალებზე მეტი ნატურალურობისთვის თითო შოკოლადის წუნწკლიც დავაწვეთოთ.
გემრიელად მიირთვით!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოინსი
0 კომენტარი.:
Post a Comment