მოხარშული კვერცხი ფრიტიურში ორნაირი სოუსით

Approved by Natia Jinjolava


9 კვერცხი, 2 ს/კ მაიონეზი, 150 გრ მაწონი, ½ ჩ/კ კარი, 1 მჟავე ვაშლი, 1 პატარ ზომის ბანანი, 2 ნაჭერი ანანასი, 8 ს/კ კეტჩუპი, 1 ფესვი ჯანჯაფილი (ან ¼ ჩ/კ დაფქული ხმელი ჯანჯაფილი), ¼ ჩ/კ კაიენის წიწაკა (იგივე ჩვენებური ცხარე წიწაკა), 1 მწიკვი დაფქული ხმელი ქინძი, 2 ს/კ ფქვილი, 100 გრ ქოქოსის ფანტელი, 1 ლ ზეთი ფრიტიურისთვის
8 კვერცხი მოვხარშოთ, გამდინარე ცივი წყლის ქვეშ გავაგრილოთ და გავფცქვნათ. სოუსი კარისთვის - ერთმანეთში ავურიოთ მაიონეზი, მაწონი და კარის ფხვნილი. ვაშლი გავხეხოთ და ისიც სოუსში ჩავამატოთ. გავფცქვნათ ბანანი, დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ისიც სოუსში ჩავამატოთ. შევასუნელოთ მარილით და შაქრით. ანანასის სოუსისთვის - გავთალოთ ანანასი და ორი დიდი ნაჭერი დავჭრათ წვრილად. დავასხათ კეტჩუპი, დავუმატოთ გახეხილი ჯანჯაფილი, ჩავაყაროთ წიწაკა და ხმელი ქინძი და კარგად გადავურიოთ. პატარა ქვაბში გავახუროთ ზეთი 175°C-მდე. უმი კვერცხი ავთქვიფოთ პატარა ფიალაში. მოხარშული კვერცხები ჯერ პატარა ლამბაქზე დაყრილ ფქვილში ამოვგანგლოთ, მერე ათქვეფილ კვერცხში ამოვავლოთ და ბოლოს ქოქოსის ფანტელში ამოვგანგლოთ. ფრთხილად ჩავუშვათ მდუღარე ზეთში და 2-3 წუთი ვხარშოთ, სანამ ქოქოსის ფანტელი არ გაოქროსფერდება.
ეს აზიური კერძია და განსაკუთრებულად უხდება მოხარშული ბრინჯი.
გემრიელად მიირთვით!


საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment