მაკარონი ყველით გორდონ რამზისაგან

Approved by Natia Jinjolava


მაკარონი ყველით გორდონ რამზისაგან
(ოთხი პორციისათვის)
2 პატარა თავი ხახვი წვრილად დაჭრილი, 250 გრ მაკარონი, 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი, 100 გრ ნიყვი დარეცხილი, დამშრალი და თანაბარ ნაჭრებად დაჭრილი, 1 ტოტი ქონდარა (ქონდარი არა Thyme) ფოთლებგაცლილი, 75 მლ თეთრი ღვინო, 200 მლ ცხიმიანი ნაღები, 4 კვერცხის გული, 200 გრ სტიჩელტონური ან სტილტონური ყველი (Stichelton ან Stilton cheese), 100 გრ ყველი პარმეზანი, 1მუჭა წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, 25 გრ კარაქი, ზღვის მარილი და ახალდაფქული პილპილი, ზეითუნის ზეთი

მაკარონი ჩავყაროთ მდუღარე მარილიან წყალში და ვხარშოთ დაახლოებით 7-10 წუთი დარბილებამდე. გადავწუროთ გადავავლოთ ცივი წყალი ზედმეტი სახამებლის მოსაშორებლად. დავაბრუნოთ ქვაბში და გადავდგათ გვერდზე.
პატარა ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავყაროთ სოკო და მოვთუშოთ გაოქროსფერებამდე, დავუმატოთ სულ ცოტა კარაქი და ქონდარას ტოტი, ცეცხლზე კიდევ ერთი წუთი გავაჩეროთ და მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ზედმეტი ზეთი ტაფიდან გადმოვწუროთ, მერე დავუმატოთ ხახვი და ვთუშოთ კიდევ 2 წუთი ხახვის დარბილებამდე. მოვასხათ ღვინო და ვთუშოთ სანამ ღვინო ნახევრამდე არ ამოორთქლდება, გადავდგათ ცეცხლიდან. ცალკე პატარა ქვაბში შევაცხელოთ ნაღები და დუღილამდე რომ მივა დავასხათ სოკოს, დავუმატოთ კვერცხის გულები, მწვანე ხახვი და პარმეზანი, კარგად მოვურიოთ და ჩავაფშვნათ სტილტონის ორი მესამედიც. 
მაკარონი გადავურიოთ ყველის და სოკოს სოუსში და კარგად მოვურიოთ. ორიოდე წუთით შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე, ყველი ბოლომდე რომ გადნეს და დავუმატოთ პილპილი. ცეცხლგამძლე კერამიკის ან მინის ჭურჭელს წავუსვათ კარაქი და ჩავყაროთ მაკარონი. თავზე მოვაყაროთ დაფშვნილი დარჩენილი სტილტონის ყველისა და პარმეზანის ნარევი და დაახლოებით 15 წუთით შევდგათ გახურებულ ღუმელში, სანამ ზემოდან მოყრილი ყველი ოქროსფრად არ დაიბრაწება. მზა მაკარონი გამოვიღოთ ღუმელიდან და გავაჩეროთ 5 წუთი, მივირთვად ცხლად.

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment