უზბეკური ფლავი

Approved by Natia Jinjolava

500 გრ მოხარშული საქონლის ხორცი, 2,5 ჭ გრძელი ბრინჯი, 2 საშუალო სტაფილო, 2 საშუალო თავი ხახვი,  2 პატარა თავი ნიორი, 2 ს/კ ზეთი, 50 გრ კარაქი, 2 ჩ/კ მარილი და 2-3 ჩ/კ ძირა, ცხარე წიწაკა გემოვნებით

წესით, უზბეკურ ფლავს უმი ხორცი უნდა, მაგრამ ქართული საქონლის ხორცი დიდი სირბილით ვერ დაიკვეხნის და ამიტომ მისი წინდაწინ მოხარშვა საქმეს ბევრად გაგიადვილებთ. მოკლედ, ხახვი დავჭრათ და მოვთუშოთ ზეთსა და კარაქში (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხორცის მოხარშვისას ბულიონის თავზე მომდგარი ცხიმიც). ხახვი რომ გაოქროსფრდება, დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო. ცოტა ხანში დაუმატეთ ძირა, წიწაკა და წვრილად დაჭრილი ხორცი. ნივრის თავი გაფცქვენით, მაგრამ თვითონ კბილებს ნუ გააცლით მაგარ კანს და ასევე ჩაყარეთ ხორცში. დაუმატეთ ბრინჯიც, კარგად მოურიეთ და მოხალეთ ბრინჯის გაოქროსფრებამდე.  მოურიეთ ხოლმე, რომ არ დაგეწვათ. დახლოებით 5-7 წუთში დაუმატეთ მარილიანი წყალი, ისე რომ ბრინჯი 1 სმ-ზე დაფაროს. ქვაბს ან ტაფას თავი დაახურეთ და დაახლოებით 40 წუთი დატოვეთ საშუალოზე ოდნავ დაბალ ცეცხლზე სანამ წყალს არ ამოიშრობს. საჭიროების შემთხვევაში დაუმატეთ წყალიც და მარილიც.
გემრიელად მიირთვით!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment