გორდონ რამზის საშობაო „ბომბა“

Approved by Natia Jinjolava



ინგრედიენტები: 400 გრამი მაღალი ხარისხის შოკოლადის რულეტი (არაჩვეულებრივია „7 day“-ის მზა რულეტები. 3 ცალი გეყოფათ), 390 გრ სიროპში ჩალაგებული დასპირტული ალუბლები, 180 გრ შაქარი, 75 გრ წყალი, 2 დიდი კვერცხის ცილა, 300 მლ ცხიმიანი ნაღები, 50 გრ კოჭა სიროპში (დაჭრილი) და 1 ჩ/კ კოჭანადები სიროპი, 1 ს/კ ლიქიორი „Grand Marnier“ ან „Cointreau“, 50 გრ დაჭრილი დაშაქრული ხილის ნარევი, 30 გრ დაჭრილი დაკარამელებული წაბლი, 30 გრ მოხალული და უხეშად დაჭრილი ფსტის კაკალი, წითელი მოცხარის რამდენიმე ტოტი მოსართავად და შაქრის პუდრა თავზე მოსაყრელად
2 ლიტრის მოცულობის ფიალის ფორმის ჯამში ამოვაფინოთ გადასაჭრელი ცელოფანი. რულეტი 1 სმ-ის სისქის ნაჭრებად დავჭრათ და ჯამში ამოვაფინოთ (რამდენიმე ნაჭერი თავზე მოსაწყობადაც შევინახოთ). ალუბალი გადავწურო და სიროპი შევინახოთ. ჯამის კედლებზე ამოფენილი რულეტი ალუბლის სიროპით დავნამოთ (რამდენიმე კოვზი სიროპი დარჩენილი რულეტის ნაჭრების დასანამად შევინახოთ).  შაქარი და წყალი სქელძირიან ქვაბში მოვათავსოთ და დაბალ ცეცხლზე გავადნოთ. ცეცხლს ავუწიოთ და სიროპი 120°C-მდე გავაცხელოთ. ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხის ცილები, მყარი ბეზეს მიღებამდე. სიროპი რომ გამზადდება ნელ-ნელა ძალიან თხელ ნაკადად ჩავათქვიფოთ ბეზეში (ცხელ სიროპს პირდაპირ ბეზეში ნუ ჩავასხამთ, ჯამის კიდეზე დავასხათ და ისე ჩავათქვიფოთ). ვთქვიფოთ სანამ ბეზე ზომაში არ მოიმატებს და სიროპისგან გაცხელებული ისევ არ გაგრილდება. მეორე ჯამში ავთქვიფოთ ნაღები და კრემი ფორმირებას რომ დაიწყებს დავუმატოთ კოჭას სიროპი და ფორთოხლის ლიქიორი და მერე ნელ-ნელა ბეზეც გადავურიოთ. გავსინჯოთ და თუ საჭიროა დასატკბობად ცოტა კოჭას სიროპი კიდევ ჩავუმატოთ. ბეზეს და ნაღების კრემში გადაუვირიოთ დაჭილი ალუბლები, დაშაქრული ხილი, დაკარამელებული წაბლი (სავალდებულო არ არის) და ფსტის კაკალი და ჩავასხათ რულეტიან ჯამში და პირთამდე ავავსოთ. თავზე დარჩენილი რულეტის ნაჭრები დავაფაროთ, დავნამოთ. ჯამს ცელოფნის პარკი მჭიდროდ გადავაკრათ, თავზე ჯამის დიამეტრის ზომის თეფში დავადოთ და რამე სიმძიმეც დავადგათ. შევდგათ მაცივარში და ერთი საათის შემდეგ სიმძიმე ავიღოთ. თუ გვინდა რომ ბოლომდე გაიყინოს, 4 საათი მაინც უნდა. ჭამის წინ თეფშზე გადმოვაყირავოთ, ცელოფანი შემოვაცალოთ, წითელი მოცხრის ტოტებით მოვრთოთ, შაქრის პუდრა მოვაყაროთ და  15 წუთი გავაჩეროთ და დავჭრათ.
გემრიელად მიირთვით!

საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი

0 კომენტარი.:

Post a Comment